Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μικρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, “ζυγίζοντας” τόσο τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα οικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης, όσο και την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, η οποία έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία και κατακραυγή από πολλές χώρες, που ζητούν να εξαιρεθούν από το μέτρο και απειλούν με αντίποινα.

Παράλληλα, επικρατεί επιφυλακτικότητα όσον αφορά την ιστορική συνάντηση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τον Μάιο, ενώ οι επενδυτές περιμένουν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Αυτήν την ώρα ο δείκτης EuroStoxx50 υποχωρεί κατά 0,20% στις 3.406,48 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακή πτώση 0,06%, στις 7.199,18 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,43% και υποχωρεί στις 12.302,14 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 5.247,30 μονάδες, με πτώση 0,13%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Παγκόσμια καινοτομία από Εθνική και Folli Follie: Δημιούργησαν κοσμήματα με τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών! (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική – Eurobank: «Αγκάθι» για την οικονομία χαμηλή κατανάλωση και υπερφορολόγηση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΝΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς του ελληνικού χρέους από τον ESM