Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μύκονος: Τι συμβαίνει με τo εστιατόριο Spilia, τι λένε οι μέτοχοι

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του mononews με τίτλο: «Μύκονος: Όλη η αλήθεια για την Spilia» που αφορά στην αντιδικία που υφίσταται μεταξύ των μετόχων για τη διαχείριση της συγκεκριμένης εταιρίας, το δικηγορικό το οποίο εκπροσωπεί νομικά το μέτοχο του 50% του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αναστασία», για την πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού έστειλε την ακόλουθη δήλωση.

Ακολουθεί η δήλωση 

«Το δικηγορικό γραφείο «Καλληδώνη Νικόλαου και Συνεργατών», το οποίο εκπροσωπεί νομικά το μέτοχο του 50% του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αναστασία», που βρίσκεται στην Μύκονο ανακοίνωσε τα εξής: «Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αναστασία» λειτουργεί εδώ και σχεδόν 40 έτη έχοντας αποκτήσει το ίδιο και τα τμήματα-εστιατόριά του ιδιαίτερη φήμη και έχοντας λάβει σειρά διακρίσεων. Η σχετική δήλωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί το υπόλοιπο 50% των μετόχων για δήθεν «όργιο παρανομιών» απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Λανθασμένα επίσης με τη συγκεκριμένη δήλωση γίνεται προσπάθεια να αποδοθούν οι φερόμενες παρανομίες στην προσωρινή διοίκηση που διορίσθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες, ήτοι την 02-08-2024, με σχετική προσωρινή διαταγή της κ. Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Σύρου. Η σχετική προσπάθεια δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς εκκρεμεί αίτηση των υπόλοιπων μετόχων για τη μεταρρύθμιση της εν λόγω προσωρινής διαταγής.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι την 02-08-2024 η εταιρία το τρέχον έτος διοικείτο από Δ.Σ που είχε ορισθεί από κοινού από όλους τους μετόχους. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν προβλήματα διοίκησης, διότι την 01-06-2024 έλαβε χώρα επίθεση σε βάρος του υπεύθυνου του εστιατορίου «Σπηλιά», υιού του μετόχου που εκπροσωπεί το δικηγορικό μας γραφείο. Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτή μετείχαν τουλάχιστον 10 άτομα και έγινε από πρόσωπα που δεν φέρουν τη μετοχική ιδιότητα, αλλά σχετίζονται με τους νέους μετόχους που εισήλθαν πρόσφατα στην συγκεκριμένη εταιρία, η οποία επί σειρά ετών λειτουργούσε ως οικογενειακή επιχείρηση. Το θύμα της επίθεσης τραυματίστηκε σοβαρά, νοσηλεύτηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου και έχει ήδη εξετασθεί από ιατροδικαστή. Ήδη έχουμε ενημερωθεί από τις αρχές ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, η οποία θα εξετάσει και την πιθανότητα σύνδεσης της συγκεκριμένης επίθεσης και με άλλες αντίστοιχες οργανωμένες επιθέσεις στη νήσο Μύκονο, που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα. Σημειωτέον είναι ότι ο εμφανιζόμενος ως υποκρυπτόμενος, αληθής δικαιούχος του υπόλοιπου 50% του μετοχικού κεφαλαίου είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν με σειρά παράνομων δραστηριοτήτων και συνδέεται με γνωστή αλυσίδα φούρνων για την οποία έχει κυκλοφορήσει σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο μέτοχος, τον οποίο εκπροσωπεί το δικηγορικό μας γραφείο και ο οποίος τυγχάνει και Πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρίας, έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της μια οικογενειακή επιχείρηση με πορεία ετών και με ιδιαίτερα μεγάλη φήμη στο χώρο του τουρισμού, η οποία είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη και προσφέρει εργασία σε εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η δημοσίευση δηλώσεων δικηγορικού γραφείου για εκκρεμούσες δικαστικές διαδικασίες με σκοπό τον επηρεασμό των δικαστικών λειτουργών που θα επιληφθούν αυτών είναι προφανώς κατακριτέα και αντίθετη με την δικηγορική δεοντολογία. Έχουμε όμως πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη και ευτυχώς οι δικαστικές αποφάσεις δεν επηρεάζονται από δηλώσεις σε τηλεπαράθυρα ή σε ιστοσελίδες, όπως αποδείχθηκε και με την έκδοση της από 02-08-2024 προσωρινής διαταγής της κ. Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Σύρου.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργεί για περισσότερο από 40 έτη, απασχολώντας ειδικά τα τελευταία έτη προσωπικό άνω των 150 ατόμων, χωρίς να έχει καταγραφεί οποιοδήποτε παράπονο ή καταγγελία εργαζομένου.»

Διαβάστε επίσης

Θοδωρής Κολυδάς: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το Σάββατο