Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Mike Lynch: Αγνοείται η τύχη του Βρετανού μεγιστάνα – Βυθίστηκε το σούπερ γιοτ του στην Ιταλία

Mike Lynch

Mike Lynch (Πηγή: Bloomberg)

Άφαντος είναι ο Βρετανός μεγιστάνας του χώρου της τεχνολογίας, Mike Lynch, μετά τη βύθιση ενός σούπερ γιοτ του στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, όπως ανέφεραν στο CNBC πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Οι πηγές, που προτίμησαν να μην κατονομαστούν, ανέφεραν ότι η Angela Bacares – η σύζυγος του Lynch – επιβεβαιώθηκε ότι διασώθηκε.

Όπως αναφέρει το CNBC, το σούπερ γιοτ, με την ονομασία Bayesian, ανατράπηκε γύρω στις 5 το πρωί τοπική ώρα ενώ ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών του Porticello, ενός μικρού ψαροχωρίου που βρίσκεται στην επαρχία του Παλέρμο στην Ιταλία.

Το πλοίο μήκους 56 μέτρων, που μετέφερε 22 ανθρώπους, φέρεται να χτυπήθηκε από σφοδρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με την Daily Mail,  ο μεγιστάνας αγνοείται μαζί με άλλα έξι άτομα, ενώ οι δύτες αναζητούν απεγνωσμένα το ναυάγιο, το οποίο βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας σε μεγάλο βάθος.

Το σώμα ενός άνδρα – που πιστεύεται ότι ήταν ο σεφ του σκάφους – βρέθηκε να επιπλέει δίπλα στο σκάφος νωρίτερα σήμερα.

Ένα μωρό ενός έτους και οι γονείς του ήταν επίσης μεταξύ εκείνων που διασώθηκαν από ένα κοντινό ιστιοφόρο, ωστόσο  έξι από τους επιβαίνοντες- στους οποίους περιλαμβάνονται Βρετανοί, Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες – παραμένουν άφαντοι.

Την ίδια στιγμή, ο καπετάνιος ενός πλοίου που ήταν κοντά στο μοιραίο ιστιοφόρο και διέσωσε τους 15 ανθρώπους περιέγραψε στο BBC τις συνθήκες υπό της οποίες το σκάφος βυθίστηκε.

Ο καπετάνιος Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι και το σκάφος του χτυπήθηκε από πολύ ισχυρές ριπές λόγω τις κακοκαιρίας τις πρώτες πρωινές ώρες, καταφέρνοντας να το σταθεροποιήσει ενώ ήταν αγκυροβολημένο, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα.

Επίσης ανέφερε ότι παρατήρησαν το ιστιοφόρο εκτός ελέγχου να τους προσεγγίζει επικίνδυνα και έκαναν ελιγμούς για να το αποφύγουν:

«Καταφέραμε να κρατήσουμε το πλοίο στη θέση του και αφού τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε ότι το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί», ειπε.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι είδαν μια φωτοβολίδα στο νερό και κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου βρήκαν μια σωσίβια σχεδία να παρασύρεται από τη θάλασσα.

Έτσι είπε ότι βρήκαν τα 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού.

Σε μια συγκλονιστική περιγραφή του τραγικού γεγονότος, ο καπετάνιος τόνισε ότι το σκάφος του είχε επίσης πάρει κλίση ενώ την ίδια ώρα το ιστιοφόρο «έγειρε στο πλάι και μετά βυθίστηκε».

Ποιος είναι ο Mike Lynch

Ο 59χρονος Lynch υπήρξε ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού επιχειρήσεων Autonomy.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο οποίος, σύμφωνα με την Daily Mail ήταν δισεκατομμυριούχος στο απόγειο του πλούτου του, ονομάστηκε στο παρελθόν ο Βρετανός Μπιλ Γκέιτς, αφού έκανε την περιουσία του χάρη στο λογισμικό της Autonomy – το οποίο βασίζεται στη μαθηματική Μπεϋζιανή συμπερασματολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει εμπλακεί σε μια παρατεταμένη δικαστική διαμάχη με τη Hewlett Packard.

Το Φεβρουάριο, ανακοινώθηκε ότι η Hewlett-Packard έχασε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας λογισμικού Autonomy, λόγω μιας “περίτεχνης απάτης” που επινοήθηκε από τον Lynch για να παρουσιάσει αυξημένη την αξία της πριν την πώληση, ανέφεραν οι δικηγόροι της HP σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Bayesian

Η HP υποχώρησε 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην αξία του Autonomy μέσα σε ένα χρόνο από την αγορά του, ενώ ζήτησε αποζημίωση από τα πρώην αφεντικά της Autonomy μετά από τη διαπίστωση δικαστή στο Λονδίνο, ότι υπήρξε δόλος στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Από την Daily Mail

Ο Lynch εκδόθηκε από τη Βρετανία στις ΗΠΑ πέρσι, προκειμένου να δικαστεί για τους ισχυρισμούς της HP.

Ωστόσο, τον Ιούνιο, αθωώθηκε από τις κατηγορίες για απάτη μετά τη δίκη, η οποία διήρκεσε τρεις μήνες.

Διαβάστε επίσης: 

Metlen: Εγκαινίασε το δεύτερο ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Χιλή

Estée Lauder: Ο CEO Fabrizio Freda αποχωρεί το 2025 – Νέες προκλήσεις για την εταιρεία

AMD: Mega εξαγορά $4,9 δισ. για να ανταγωνιστεί την Nvidia