ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Microsoft και η Nintendo έκλεισαν 10ετή συμφωνία για να φέρουν το Call of Duty, έναν από τους πιο δημοφιλής τίτλους της βιομηχανίας gaming, στις πλατφόρμες παιχνιδιών της Nintendo.
Η συμφωνία εξαρτάται από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft, ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον. Η διάρκεια της συμφωνίας μπορεί να παραταθεί περαιτέρω μετά την αρχική περίοδο.
H Microsoft έχει δεσμευτεί να επεκτείνει τον αριθμό των πλατφορμών στις οποίες οι άνθρωποι θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια, δήλωσε ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer στο Bloomberg News. Ο κολοσσός της τεχνολογίας δήλωσε επίσης ότι έχει δεσμευτεί να προσφέρει το Call of Duty στην πλατφόρμα Steam της Valve Corp. ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του στο Xbox.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει κάνει παρόμοια προσφορά και στην Sony, για τις κονσόλες PlayStation, αλλά αυτό μέχρι στιγμής έχει απορριφθεί από την ιαπωνική εταιρεία, είπε ο Spencer. Η Sony έχει αντιταχθεί σθεναρά στην εξαγορά της Activision, κυρίως λόγω ανησυχιών ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας θα μπορούσε να παρέχει περιεχόμενο όπως το Call of Duty αποκλειστικά στις δικές του υπηρεσίες gaming.
«Αυτή η συμφωνία και ειδικά η χρονική στιγμή της, μοιάζει ξεκάθαρα σαν η Microsoft να προσπαθεί να κατευνάσει τις ρυθμιστικές αρχές», δήλωσε ο αναλυτής Serkan Toto με έδρα το Τόκιο. «Δυσκολεύομαι να φανταστώ τους πρόσφατους τίτλους του Call of Duty να τρέχουν στο hardware της Nintendo, αλλά το επόμενο Switch σίγουρα θα μπορεί να χειριστεί ένα τέτοιο παιχνίδι».
Τα στελέχη της Microsoft πρόκειται να συναντηθούν με την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ Lina Khan και άλλους επιτρόπους την Τετάρτη για να υποστηρίξουν την συμφωνία.
«Στόχος μας είναι να γίνουμε πιο προσιτοί σε περισσότερες οθόνες», είπε ο Spencer. «Έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για το πώς να οικοδομήσουμε μια win-win σχέση με τη Nintendo και με τη Sony».
Ο Spencer παραμένει βέβαιος ότι η εξαγορά της Activision από τη Microsoft θα εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, με την εταιρεία να ορίζει ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας μέχρι το τέλος του οικονομικού της έτους, που είναι τον Ιούνιο.
Θεωρεί τα βήματα που έκανε η Microsoft με τη Nintendo και τη Valve – για την διάθεση του παιχνιδιού στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες παιχνιδιών τους – ως ένα σημάδι της προσπάθειας της Microsoft να απέχει από τους αποκλεισμούς και να διανείμει ευρέως το χαρτοφυλάκιό της με περιεχόμενο gaming.
Εκτός από την αντίρρηση της Sony για την εξαγορά της Activision, η Microsoft έχει δει «πολλή υποστήριξη από τη βιομηχανία», επισήμανε ο Spencer.
Διαβάστε ακόμη:
Super deal από τη Microsoft: Εξαγοράζει την Activision Blizzard έναντι 68,7 δισ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σούπερ μάρκετ: «Αιμοδότης» ο τουρισμός – Η μάχη των μεγάλων για τον τζίρο των νησιών
- Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): O κομβικός ρόλος των «5» για την ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης
- Στ. Χανδακάς: 10 χρόνια HOPEgenesis – Το στόρι, το δημογραφικό, το αποτύπωμα
- Σίμος Παληός: «Ο Έλληνας πρέπει να πίνει καφέ όρθιος»