Το «πράσινο φως» έλαβε από τη ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, το αναδιαμορφωμένο σχέδιο της Microsoft, το οποίο υπέβαλε τον Αύγουστο και αφορά την «εξαγορά- μαμούθ» 75 δισ. δολαρίων της Activision Blizzard.

Υπενθυμίζεται ότι η CMA είχε μπλοκάρει την αρχική πρόταση των 69 δισ. δολαρίων για εξαγορά του τεχνολογικού γίγαντα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022, λόγω ανησυχιών ότι θα περιόριζε τον ανταγωνισμό στον τομέα τυχερών παιχνιδιών cloud.

Η Microsoft προτείνει την αγορά της Activision, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων του cloud gaming για υπάρχοντα και μελλοντικά παιχνίδια της Activision για υπολογιστές και κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια (εκτός από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο).

Μετά την απαγόρευση της αρχικής συμφωνίας, η Microsoft θα πρέπει επίσης να έχει την άδεια της CMA για να αγοράσει οποιοδήποτε μέρος της Activision, επομένως η CMA έχει ξεκινήσει μια ξεχωριστή διαβούλευση για να ανανεώσει την απόφασή της σχετικά με το εάν θα χορηγήσει άδεια στη Microsoft για την αγορά της Activision. Και οι δύο διαβουλεύσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

«Σε απάντηση στην αρχική μας απαγόρευση, η Microsoft έχει τώρα αναδιαρθρώσει ουσιαστικά τη συμφωνία, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις αρχικές μας ανησυχίες», δήλωσε η Sarah Cardell, διευθύνουσα σύμβουλος της CMA.

«Είμαστε ενθαρρυμένοι από αυτή τη θετική εξέλιξη στη διαδικασία αναθεώρησης της CMA», δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft.

«Παρουσιάσαμε λύσεις που πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζουν πλήρως τις εναπομείνασες ανησυχίες της CMA σχετικά με τη ροή παιχνιδιών στο cloud και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να λάβουμε έγκριση προς κλείσιμο της συμφωνίας πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της Activision, ανέφερε ότι η προκαταρκτική έγκριση ήταν «εξαιρετικά νέα για το μέλλον μας με τη Microsoft».

Πηγή: Financial Times 

Διαβάστε επίσης

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση 65 επενδύσεων ύψους €3,68 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Goldman Sachs: Τι προβληματίζει τους επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες

JP Morgan – Citi: Νέα ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες – Αυξάνουν τις τιμές στόχους