• Business

    Microsoft: Ποιο εργαλείο αφαιρεί από το LinkedIn – Ικανοποίηση στην ΕΕ

    • NewsRoom
    Ryan Roslansky, Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedIn

    Ryan Roslansky, Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedIn (Πηγή: news.linkedin.com)


    Eνα εργαλείο που κατηγορήθηκε ότι επιτρέπει τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων για στοχευμένη διαφήμιση, απενεργοποιήθηκε από το LinkedIn της Microsoft, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός έχει δεσμευτεί να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς διαδικτυακού περιεχομένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η απόφαση ακολουθεί μια καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από διάφορες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

    Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί, εξέφρασαν ανησυχίες ότι το εργαλείο, θα μπορούσε να επιτρέψει στους διαφημιστές να στοχεύουν χρήστες του LinkedIn, με βάση ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα, όπως η φυλετική ή εθνική καταγωγή, οι πολιτικές απόψεις και άλλα προσωπικά στοιχεία μέσω της συμμετοχής τους σε ομάδες LinkedIn, αναφέρει το Reuters.

    O νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA)

    Σημειώνεται ότι ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, εξουσιοδοτεί τους “διαδικτυακούς ενδιάμεσους”, να παρέχουν στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στη χρήση των δεδομένων τους.

    Περιλαμβάνει επίσης διατάξεις που απαγορεύουν τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων για στοχευμένη διαφήμιση, χωρίς ρητή συναίνεση.

    Οι εταιρείες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως η φυλή, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή οι πολιτικές απόψεις για τις στοχευμένες διαφημίσεις τους.

    Ως απάντηση σε αυτές τις ρυθμίσεις, ο αντιπρόεδρος του LinkedIn, Patrick Corrigan, ανακοίνωσε τα νέα δεδομένα.

    «Αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε αυτά τα εργαλεία, αφαιρώντας τη δυνατότητα δημιουργίας ενός διαφημιστικού κοινού στην Ευρώπη μέσω συμμετοχής σε ομάδες του LinkedIn», δήλωσε ο Corrigan σε μια ανάρτηση στο LinkedIn.

    Τόνισε δε ότι η αλλαγή αποσκοπεί στην εξάλειψη τυχόν παρερμηνειών ότι τα ευρωπαϊκά μέλη θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν έμμεσα με βάση ειδικές κατηγορίες δεδομένων.

    Η ΕΕ χαιρετίζει την ενέργεια

    Αυτή η εξέλιξη χαιρετίστηκε από τον επικεφαλής της ΕΕ, Thierry Breton, ο οποίος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθεί την αποτελεσματική εφαρμογή της δέσμευσης του LinkedIn να διασφαλίσει την πλήρη συμμόρφωση με τον DSA.

    «Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την αποτελεσματική εφαρμογή της δημόσιας δέσμευσης του LinkedIn για τη διασφάλιση της πλήρους συμμόρφωσης με τον DSA», ανέφερε ο Breton.

    Την ίδια στιγμή, οι καταγγέλλοντες European Digital Rights (EDRi), Gesellschaft für Freiheitsrechte (GFF), Global Witness και Bits of Freedom επικρότησαν την κίνηση του LinkedIn.

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft vs Google: Απολύσεις, επενδύσεις, κέρδη-ρεκόρ και στο βάθος… τεχνητή νοημοσύνη

    Microsoft – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί έκλεισε η νέα συμφωνία, μετά το Data Center

    Google: Μεγάλη επένδυση $2 δισ. στη Μαλαισία – Στα «χνάρια» της Microsoft ο τεχνολογικός κολοσσός



    ΣΧΟΛΙΑ