• Business

    Microsoft – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί έκλεισε η νέα συμφωνία, μετά το Data Center

    • NewsRoom
    Γιάννα Ανδρονοπούλου (Microsoft) - Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)

    Γιάννα Ανδρονοπούλου (Microsoft) – Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)


    Σε νέα συνεργασία μετά το «χρυσό» συμβόλαιο για την ανέγερση του Data Center της Microsoft στην Ελλάδα προχώρησε ο τεχνολογικός κολοσσός με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς τα δύο μέρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ψηφιακή μετάβαση του ομίλου.

    Όπως αναφέρουν στελέχη, η συμφωνία αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρου του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την δημιουργία κέντρου ψηφιακής καινοτομίας . Στόχος είναι να ανταλλάξουν τεχνογνωσία συγκεντρώνοντας τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου μέσα από την επιτυχή υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων της Microsoft, σε συνεργασία με τα τμήματα Πληροφορικής όλων των εταιρειών του Ομίλου.

    Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Microsoft, περιλαμβάνει την ενίσχυση της μετάβασης σε υπηρεσίες Azure Cloud, τη βελτίωση μίας σειράς από ψηφιακές λειτουργίες, την αξιοποίηση των προοπτικών ανάλυσης δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

    Η Microsoft με αυτή τη νέα συνεργασία δείχνει την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα ενώ συνεχίζει να μεγαλώνει το αποτύπωμά της στην αγορά, μέσα από τις επενδύσεις στην καινοτομία και στην τεχνολογία.

    Η πρωτοβουλία με την PwC

    Πριν μερικές ημέρες, η Microsoft ανακοίνωσε συνεργασία με την PwC για τη δημιουργία ενός νέου γραφείου – δορυφόρου με έδρα τον Βόλο.

    Το κέντρο αριστείας της PwC σε συνεργασία με τη Microsoft στοχεύει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων στους τομείς των Data Analytics & AI, Security & Cloud Engineering, τις οποίες σχεδιάζει και υλοποιεί η PwC, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία και τις ψηφιακές πλατφόρμες της Microsoft.

    Όπως αναφέρουν στελέχη της Microsoft αυτή η επένδυση είναι μέρος της συνεχόμενης προσπάθειας που κάνει η εταιρεία για την στήριξη όλης της κοινωνίας. Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι το GRforGrowth, το προγράμματος στήριξης των Σπάτων αλλά και το πρόγραμμα της Microsoft Regeneration, τα οποία εστιάζουν σε όλη τη χώρα, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

    Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η κατασκευή του Data Center

    Να θυμίσουμε εδώ ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο ανάδοχος κατασκευαστής για την ανέγερση του πρώτου Data Center της εταιρείας.

    Μετά από περίπου τρεισήμισι χρόνια αναμονής, η mega επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα μπήκε στις ράγες, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει ότι το πρώτο σκέλος, που είναι η κατασκευή του πρώτου Data Center, θα αναλάβει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Renco.

    Η κατασκευή του πρώτου Data Center, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα ανέλθει στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Ενώ παράλληλα προβλέπει την ολοκλήρωση των μελετών και τη θέση σε λειτουργία του πρώτου Data Center, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 19,2MW στα Σπάτα.

    Πρόκειται για μία εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου που αποτελείται κυρίως από μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων στο Cloud και διαρθρώνεται ως ένα κυρίως Κτίριο Εξοπλισμού (ATH04 Building) και ένα Κτίριο Διοίκησης (Admin Block) συνοδευόμενων από πλήθος υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ο σχεδιασμός του ακολουθεί τις απαιτήσεις πιστοποίησης LEED (Gold Grade).

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ανεκτέλεστο 5,5 δισ. ευρώ, ενώ με το έργο της Microsoft βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά για να σπάσει το «φράγμα των 6 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Επενδύσεις σε Data Centers στην Ελλάδα – Συνεργασία με Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις Ψηφιακές Υποδομές

    Αραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Data Centers στην Ελλάδα

    Παπαστεργίου: Καταργούνται βασικά πιστοποιητικά από τον Μάρτιο – Τομή ο προσωπικός αριθμός



    ΣΧΟΛΙΑ