• Business

    Microsoft: Eπαναγορά μετοχών ύψους 60 δισ. δολ. και αύξηση του μερίσματος κατά 10%

    • Bloomberg
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 60 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο που έχει εγκρίνει ποτέ η διοίκηση της. Παράλληλα αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 10%.

    Η εταιρεία λογισμικού δήλωσε ότι οι μέτοχοι από τις 21 Νοεμβρίου θα λαμβάνουν τριμηνιαίο μέρισμα 83 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 75 σεντς που είναι σήμερα.

    Η συμφωνία επαναγοράς μετοχών, η οποία δεν έχει ημερομηνία λήξης, αντικαθιστά ένα πρόγραμμα επαναγοράς ύψους 60 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε το 2021.

    Η Microsoft, η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, έχει επωφεληθεί τα τελευταία χρόνια από την άνθηση του κλάδου τεχνητής νοημοσύνης.

    Η κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού έχει εμπλουτίσει τη σειρά προϊόντων της με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με την συμβολή του συνεργάτη της OpenAI και έχει προτάξει την ικανότητα των εργαλείων να επαυξάνουν τις επιχειρηματικές εφαρμογές της, όπως τα Teams, Word και Outlook.

    Την Δευτέρα, η εταιρεία, με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον, κυκλοφόρησε μια νέα σειρά εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

    Η μετοχή της αυξήθηκε σχεδόν 1% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση της επαναγοράς, αφού είχαν κλείσει στην λήξη της συνεδρίασης στα 431,34 δολάρια. Τον τελευταίο χρόνο κατέγραψε κέρδη 31%.

    Η Microsoft διέθετε 75,5 δισ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Οι ελεύθερες ταμειακές ροές στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ήταν 23,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο, «αυξημένες κατά 18% σε σχέση με πέρυσι, αντανακλώντας τις υψηλότερες κεφαλαιακές δαπάνες για την υποστήριξη των προσφορών μας στο cloud και την τεχνητή νοημοσύνη».

    Διαβάστε επίσης:

    OpenAI: Στα 150 δισ. δολάρια θα εκτιναχθεί η αποτίμηση της – Στόχος η άντληση 6,5 δισ. δολ.

    Amazon: Επενδυτικό σχέδιο άνω των €9 δισ. στη Βρετανία – Τι αφορά

    Η πρώτη διεθνής συμφωνία για την τεχνητή νοημοσύνη: Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης φραγμός στη δυστοπία



    ΣΧΟΛΙΑ