ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το «πράσινο φως» από την Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε η Microsoft, για την εξαγορά της Activision Blizzard, σε ένα mega deal 69 δισ. δολαρίων, διευθετώντας ένα ρυθμιστικό εμπόδιο διαρκείας, το οποίο καθυστερούσε τη συμφωνία.
Το νέο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει την πώληση ορισμένων δικαιωμάτων τυχερών παιχνιδιών στον γαλλικό εκδότη βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft Entertainment, θα διατηρήσουν τον ανταγωνισμό και τις καλύτερες υπηρεσίες, ανέφερε η CMA.
Η συμφωνία εκκρεμούσε εδώ και μήνες, καθώς αντιμετώπιζε ανησυχίες από παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχικού βέτο από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, γνώρισε απροσδόκητη δυναμική αφού η Microsoft κέρδισε την δικαστική προσφυγή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για τη συμφωνία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη συμφωνία με τα διορθωτικά μέτρα τον Μάιο. Αυτό άφησε τη CMA ως τη μόνη ρυθμιστική αρχή που στέκεται εμπόδιο στη συμφωνία.
«Δώσαμε ένα σαφές μήνυμα στη Microsoft, ότι η συμφωνία θα μπλοκαριστεί, εάν δεν ανταποκρινόταν πλήρως στις ανησυχίες μας», δήλωσε η Sarah Cardell, η διευθύνουσα σύμβουλος της CMA.
Μέχρι το καλοκαίρι, η Microsoft υπέβαλε εκ νέου μια ουσιαστικά διαφορετική συμφωνία στην CMA.
Η Microsoft και η Activision συμφώνησαν να παρατείνουν την προθεσμία της συμφωνίας έως τις 18 Οκτωβρίου.
«Έχουμε ξεπεράσει το τελικό ρυθμιστικό εμπόδιο για να κλείσουμε αυτήν την εξαγορά, η οποία πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει τους παίκτες και τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως», δήλωσε ο Brad Smith, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Microsoft.
Μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία, η Microsoft θα επιβλέπει μερικά από τα πιο διάσημα franchise gaming, όπως το Call of Duty, το παιχνίδι για κινητά Candy Crush και το Diablo.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, η Microsoft εξαγοράζει εταιρείες παιχνιδιών σε μια προσπάθεια να φέρει κορυφαία παιχνίδια στο οικοσύστημά της με κονσόλες Xbox, υπολογιστές Windows και συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών Game Pass.
Επί του παρόντος, η Microsoft είναι η τρίτη εταιρεία κονσολών πίσω από τη Sony και τη Nintendo.
Στελέχη της Microsoft έχουν αναφέρει ότι η συμφωνία είναι ο τρόπος του τεχνολογικού γίγαντα να εισχωρήσει στην αγορά τυχερών παιχνιδιών για κινητά των 93 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εστίασαν στη δυνατότητα της Microsoft να κυριαρχήσει στην εκκολαπτόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών cloud.
Με τα παιχνίδια της Activision, η Microsoft θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στην υπηρεσία παιχνιδιών cloud.
Επισημαίνεται ότι η ΕΕ τόνισε ότι οι αλλαγές στη συμφωνία δεν θα χρειαστεί να περάσουν από άλλη διαδικασία εγκρίσεων στις Βρυξέλλες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε επίσης ότι οι δεσμεύσεις της Βρετανίας, δεν παρεμβαίνουν στις δεσμεύσεις της Microsoft στην ΕΕ.
Η CMA δήλωσε ότι εντόπισε «περιορισμένες υπολειπόμενες ανησυχίες» με τη νέα συμφωνία, ωστόσο, η Microsoft ανέλαβε δεσμεύσεις που θα καταστήσουν εκτελεστούς τους όρους των δικαιωμάτων που πωλήθηκαν στην Ubisoft.
“Η επίσημη έγκριση της CMA είναι σπουδαία νέα για το μέλλον μας με τη Microsoft και ανυπομονούμε να γίνουμε μέρος της ομάδας Xbox”, δήλωσε εκπρόσωπος της Activision.
Διαβάστε επίσης:
Ένα στα τέσσερα δεξαμενόπλοια διαχειρίζονται οι εταιρείες από την Αττική
Τζορτζ Σόρος: Κλείνει το δίκτυο της φιλανθρωπικής αυτοκρατορίας των 25 δισ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί