• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Παραδίδω τον ΟΤΕ σε εξαιρετική κατάσταση

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Στην τελευταία του ΓΣ ως πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ ολοκλήρωσε πριν από λίγο ο Μιχάλης Τσαμάζ, αποχαιρετωντας ουσιαστικά μετόχους, συναδέλφους και δημοσιογράφους και έκλεισε έτσι ένας κύκλος 13 και κάτι ετών στο τιμόνι του ομίλου.

    Από 1η Ιουλίου ξεκινάει η νέα εποχή του ΟΤΕ, υπό τις οδηγίες του Κώστα Νεμπή, ο οποίος όμως δεν παρέστη στη Γενική Συνέλευση.

    Ο κ. Τσαμάζ, ιδιαίτερα συγκινημένος, έκανε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, αναφέρθηκε στα σπουδαία και σημαντικά που πέτυχε ο ομίλους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στις δυσκολίες, που δεν έλειψαν από το πρόγραμμα.

    «Παραδίδοντας τα ηνία αυτής της εξαιρετικής εταιρείας, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με πάθος, πίστη και δέσμευση, για να γίνει ο ΟΤΕ η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα. Μαζί, διανύσαμε ένα δύσκολο αλλά συναρπαστικό ταξίδι μετασχηματισμού, σε τρείς φάσεις, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μεθοδικά ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.»

    Ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ από τότε που ανέλαβε ο κ. Τσαμάζ, έγινε σε τρεις φάσης με στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος, πάντα με επίκεντρο τον πελάτη. Με επενδύσεις οι οποίες τον έκαναν τον μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελλάδα.

    Η υπεροχή των δικτύων είναι κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής είπε ο κ. Τσαμάζ, ενώ έχει επεκταθεί σε νέες αγορές όπως το payzy.

    «Έπειτα από 14 χρόνια είναι μια νέα εταιριεα, περιοριστικά τα κόστη σε όλους τους τομείς, καταγράψαμε περιθώρια κερδοφορίας EBITDA ανάμεσα στις υπόλοιπες εταιρίες της Ευρώπης. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δωσει 3 δις σε μερίσματα ενώ η κεφαλαιοποιηση εφτασε στα 6 δις. Μόνο φέτος αυξήσαμε το μέρισμα σημαντικά για να ανταμειψουμε τους μετόχους μας.»

    Ο κ. Τσαμάζ είπε «ότι το 2023 αυξήσαμε τη κερδοφορία, αναπτύξαμε τα δικτυα κινητής και σταθερης επικοινωνίας, ενισχύσαμε τη παρουσία μας και βρεθήκαμε ξανά μπροστά από το ανταγωνισμό. Ενώ στο FTTH στόχος είναι τα 3 εκατ. Συνδέσεις μέχρι το 2027».

    «Η εταιρεία που παραδιδω είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ δήλωσε σίγουρος ότι ο Κώστας Νεμπης θα οδηγήσει τον ΟΤΕ ακόμα πιο ψηλά» κατέληξε ο κ. Τσαμάζ στην τελευταία του ομιλία μέσα σε χειροκροτήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Το «μπόνους» στους μετόχους, η αύξηση του ποσοστού της Deutsche Telekom και οι αμοιβές του Μιχάλη Τσαμάζ

    Κώστας Νεμπής: Το συγκινητικό «αντίο» στους συναδέλφους του στην Κροατία και την Hvartski Telekom

    Smart Readiness Vouchers: 120.000 κτίρια αποκτούν οπτική ίνα και ευρυζωνικές ταχύτητες



    ΣΧΟΛΙΑ