Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Michael Jordan: Ο θρύλος του μπάσκετ πούλησε την έπαυλη του στο Σικάγο έναντι 14,9 εκατ. δολ.

Μάικλ Τζόρνταν

Μάικλ Τζόρνταν

Ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν βρήκε τελικά αγοραστή για την υπερπολυτελή έπαυλή του στα προάστια του Σικάγο, βάζοντας τέλος στο πολυετές σίριαλ της πώλησης ενός εκ των πιο εμβληματικών σπιτιών στην περιοχή.

Το συμβόλαιο για το σπίτι που βρίσκεται στο πλούσιο προάστιο Χάιλαντ Παρκ υπεγράφη την Κυριακή, σύμφωνα με την Κάθριν Μάλκιν της Compass Inc. που είναι ο μεσίτης του ακινήτου, η οποία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την αγοραπωλησία.

Χτισμένο το 1995, κατά τη περίοδο της ακμής της θητείας του Τζόρνταν στους Chicago Bulls του NBA, το σπίτι βρίσκεται σε ένα οικόπεδο επτά στρεμμάτων και διαθέτει εννέα υπνοδωμάτια και 19 μπάνια, σύμφωνα με τη δημόσια καταχώριση του.

Το ακίνητο των 32.000 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει κλειστό γήπεδο μπάσκετ πλήρους μεγέθους, δωμάτιο πούρων και γυμναστήριο. Ο αριθμός της φανέλας που φορούσε ο Τζόρνταν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα, το 23, κοσμεί την πύλη εισόδου της έπαυλης, αναφέρει το Bloomberg.

Το ακίνητο καταχωρήθηκε αρχικά προς πώληση το 2012 με τιμή 29 εκατομμύρια δολάρια ή 887 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Μια σειρά από μειώσεις τιμών περιόρισαν την προσφορά στα 14,9 εκατομμύρια δολάρια το 2015, και έκτοτε παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα.

Η εφημερίδα Crain’s Chicago Business ανέφερε πρώτη την είδηση της πώλησης.

Στην αγορά πολυτελών ακινήτων του Σικάγο παρατηρείται κινητικότητα τους τελευταίους μήνες, παρά την επιβράδυνση στην αγορά κατοικιών, αν και ορισμένες συμφωνίες έχουν κλείσει με μεγάλες εκπτώσεις.

Τον περασμένο μήνα, μια έπαυλη που εκτείνεται σε οκτώ δημοτικά οικόπεδα στην πλούσια γειτονιά του Λίνκολν Παρκ, έκλεισε για 15 εκατομμύρια δολάρια μετά από αρχική τιμή πώλησης 50 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από οκτώ χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

O μεγιστάνας που πλήρωσε 27 εκατ. δολάρια για ένα ακίνητο στο Notting Hill

Temple of Wings: Η ιστορική κατοικία των Getty πωλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ

Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί: Γιατί το διάσημο ζευγάρι «σκοτώνεται» για ένα χρυσό ακίνητο