Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

MetLife: Σε συζητήσεις για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της PineBridge

Michel A. Khalaf, CEO Metlife

Michel A. Khalaf, CEO Metlife

Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία MetLife βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της PineBridge Investments εκτός Κίνας, δήλωσαν πηγές που επικαλείται το bloomberg.

H συμφωνία θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε 1 δισ. έως 1,5 δισ. δολάρια.

Οι συzητήσεις αφορούν αποκλειστικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους σε περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν οι πηγές. Η PineBridge ανήκει κατά πλειοψηφία στην εταιρεία χαρτοφυλακίου Pacific Century Group (PCG), του δισεκατομμυριούχου του Χονγκ Κονγκ, Richard Li.

Η MetLife έχει αναδειχθεί ως ο επικρατέστερος αγοραστής υπερισχύοντας των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων άλλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η περίοδος των αποκλειστικών συζητήσεων θα επιτρέψει στην ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η PCG του Li εξετάζει την πώληση της PineBridge, εκτός της κοινοπραξία που έχει στην Κίνα με την Huatai Securities Co., ανέφεραν οι πηγές.

Η επιχείρηση Huatai-PineBridge διαχειρίστηκε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της .

Ενώ η διαδικασία πώλησης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, αναφέρει το Bloomberg.

Εκπρόσωποι της MetLife, της PineBridge και της ιδιοκτήτριας της PCG αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Pacific Century Group εξαγόρασε την PineBridge από την American International Group Inc. έναντι 500 εκατ. δολαρίων το 2010, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία πουλούσε περιουσιακά στοιχεία για να αποπληρώσει το κυβερνητικό πακέτο διάσωσης που είχε λάβει.

Οι πελάτες της PineBridge περιλαμβάνουν συνταξιοδοτικά προγράμματα, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδρύματα, ιδιωτικές τράπεζες, συμβούλους και διαμεσολαβητές.

Διαβάστε επίσης:

Chobani: O μετανάστης που απέκτησε περιουσία 2,5 δισ. δολ. λανσάροντας ελληνικού τύπου γιαούρτι

LVMH: Νέα ηχηρή αποχώρηση στελέχους από τον όμιλο ειδών πολυτελείας

Nestle: Μειώνει τις προβλέψεις για πωλήσεις και κέρδη – Οι κινήσεις του νέου CEO