• Business

    Metlen: Ισχυρή ζήτηση για το 5ετές πράσινο ομόλογο, στα 2,4 δισ. έφτασαν οι προσφορές

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen


    Ισχυρότατη είναι η ζήτηση για το νέο 5ετές «πράσινο» ομόλογο της Metlen Energy & Metals, με τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 2,4 δισ. ευρώ.

    Από την εταιρεία μετρούν τα νέα δεδομένα της ζήτησης και εξετάζουν την αναθεώρηση του αρχικού στόχου για συγκέντρωση ποσού 500 εκατ. ευρώ ώστε να ανέβει στα 750 εκατ. ευρώ.

    Η αρχική καθοδήγηση για το κουπόνι έκανε λόγο για επιτόκιο 4,5%, αλλά πλέον διαμορφώνεται στο 4% στο κλείσιμο.

    Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για την εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας 500.000.000 ευρώ, με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024.

    Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης (Green Finance Framework) της εταιρείας.

    Η Metlen έχει δώσει εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup, και HSBC ως Από Κοινού Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) να διοργανώσουν την έκδοση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές).

    Ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η 17η Οκτωβρίου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ