Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Metlen: Προσφορές άνω των 2,4 δισ. ευρώ για το ομόλογο – Στο 4,125% το επιτόκιο (upd)

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen

Ο όμιλος Metlen σκοπεύει να αντλήσει ποσό 500 εκατ. ευρώ και να προχωρήσει σε ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων τίτλων.

Άνοιξε σήμερα το πρωί το βιβλίο προσφορών για πράσινο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ της Metlen Energy & Metals

Οι προσφορές βρίσκονται πάνω από τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώνεται στα επίπεδα του 4,125% ενώ αρχικά βρισκόταν στο 4,5%.

Υπενθυμίζεται ότι η Μetlen έδωσε εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup και HSBC ως Από Κοινού Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) να διοργανώσουν την έκδοση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές).

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€500.000.000), με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης (Green Finance Framework) της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Metlen: «Ταξίδι στο φως» – Συναυλίες σε εμβληματικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα

Κώστας Παπαδάκης στο mononews: Μην περιμένετε «σωτήρα» από τα… ξεκατινιάσματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Βασίλης Κικίλιας: Πούλησα περιουσιακά στοιχεία για να αγοράσω το διαμέρισμα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Αποκλειστικά στο mononews το συμβόλαιο αγοράς