Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Meta: Στα 39,07 δισ. δολάρια τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο – Συνεχίζει να παράγουν ζημιές τα σχέδια για το metaverse

Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της Meta Platforms, με τη μετοχή να ενισχύεται στις μετασυνεδριακές διαπραγματεύσεις της Τετάρτης. Παράλληλα, η εταιρεία εξέδωσε μια καλύτερη από το αναμενόμενο πρόβλεψη για την τρέχουσα περίοδο.

Ειδικότερα η εταιρεία ανέφερε έσοδα 39,07 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι (32 δισ. δολάρια), την ώρα που αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν έσοδα 38,31 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 5,16 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη  4,73 δολάρια ανά μετοχή.

Η Meta παρείχε καθοδήγηση εσόδων για το τρίτο τρίμηνο από 38,5 έως 41 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 39,75 δισεκατομμύρια δολάρια στη μέση τιμή του εύρους. Οι αναλυτές ανέμεναν πρόβλεψη ύψους 39,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Meta ανέφερε επίσης ότι τα έξοδα στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στα οποία περιλαμβάνεται και η  χρέωση από την πρόσφατη συμφωνία της Meta να διευθετήσει μια αγωγή δεδομένων αναγνώρισης προσώπου από την πολιτεία του Τέξας για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε κεφαλαιουχικές δαπάνες 8,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, κάτω από τα 9,51 δισεκατομμύρια δολάρια που υπολόγιζαν οι αναλυτές.

Η Meta είπε ότι οι προοπτικές εξόδων της για το έτος παραμένουν αμετάβλητες στα 96 έως 99 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία περιόρισε το εύρος των κεφαλαιουχικών δαπανών στο εύρος  37 έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανέφερε επίσης ότι είχε 3,27 δισεκατομμύρια ενεργούς ανθρώπους καθημερινά (DAP) στο τρίμηνο, που αντιστοιχεί στις εκτιμήσεις του StreetAccount. Ο αριθμός DAP είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές του, και όχι των ενεργών χρηστών που ανέφερε σε προηγούμενα τρίμηνα.

Η Meta είπε ότι ο αριθμός των εργαζομένων της μειώθηκε κατά 1% από έτος σε έτος σε 70.799 στις 30 Ιουνίου 2024.

Στα ενδιαφέροντα των αποτελεσμάτων ήταν και η ζημιά που κατέγραψε ξανά η Meta’s Reality Labs, η οποία ασχολείται με τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας για την ανάπτυξη του δικού της metaverse. H μονάδα, η οποία στεγάζει τεχνολογίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, κατέγραψε λειτουργική ζημιά 4,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πάντως, οι ζημιές ήταν μικρότερες από τους φόβους των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του StreetAccount, οι οποίοι ανέμεναν ζημιά 4,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

Πάουελ και Nvidia επανάφεραν τα χαμόγελα στη Wall Street – Πάρτι για Nasdaq και S&P 500

Πάουελ: «Μια μείωση επιτοκίων θα μπορούσε να είναι στο τραπέζι στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου»

Fitch: Βλέπει δύο μειώσεις επιτοκίων από τη FED το 2024