ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Tο κυβερνητικό έργο θα παραμείνει έντονο για να γίνεται η ζωή όλων των πολιτών καλύτερη
Πρόσβαση χωρίς διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram έναντι συνδρομής, ετοιμάζεται να προσφέρει στους Ευρωπαίους χρήστες η Meta, αφού τα δικαστήρια ξεκίνησαν να καταπολεμούν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μεταχειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών.
Από τον Νοέμβριο, οι χρήστες θα μπορούν να εγγραφούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με 9,99 ευρώ (10,57 δολάρια) ή 12,99 ευρώ το μήνα μέσω των λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας της Apple και του Android, ανέφερε σήμερα η εταιρεία.
Οι συνδρομητικές υπηρεσίες θα προσφέρονται σε οποιονδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι συνδρομές αποτελούν αντίδραση στους αυξανόμενους κανονισμούς σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων χρηστών στην Ευρώπη.
Μάλιστα, σε μια ανάρτηση που εξηγεί την απόφαση, η Meta επικαλέστηκε την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που στράφηκε εναντίον της τον Ιούλιο.
Το δικαστήριο σημείωσε τότε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν μια εναλλακτική υπηρεσία για πελάτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν τα δεδομένα τους να συλλέγονται και να πωλούνται σε διαφημιστικές «εάν είναι απαραίτητο έναντι κατάλληλου τιμήματος».
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ ενός διαδικτύου, που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, ακόμη και με τη νέα μας προσφορά συνδρομής», ανέφερε η εταιρεία.
«Αλλά σεβόμαστε το πνεύμα και τον σκοπό αυτών των εξελισσόμενων ευρωπαϊκών κανονισμών και δεσμευόμαστε να συμμορφωνόμαστε με αυτούς», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι στο άκουσμα της είδησης οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως και 1,9% στα 302,40 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές στην Νέα Υόρκη σήμερα.
Ενώ τα τέλη συνδρομής θα καλύπτουν αρχικά όλους τους λογαριασμούς ενός χρήστη, από τον Μάρτιο, η Meta θα χρεώνει επιπλέον 6 € το μήνα στον Ιστό και 8 € το μήνα σε κινητά για κάθε επιπλέον λογαριασμό.
Σημειώνεται ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πραγματοποιούν περισσότερες αλλαγές στα ευρωπαϊκά προϊόντα τους, προκειμένου να συμμορφωθούν με τον αυξανόμενο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.
Αυτό είναι πιο εμφανές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τα δικαστήρια και οι αρχές προστασίας δεδομένων επιβάλλουν πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες, για συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας δεδομένων, ενώ τίθενται σε ισχύ νέοι κανόνες ανταγωνισμού και ελέγχου περιεχομένου.
Διαβάστε επίσης:
Μύλοι Λούλη: «Παρών» στη μόνιμη μείωση τιμής με τους Μύλους Αγίου Γεωργίου
e-ΕΦΚΑ: Επιστρέφει εισφορές 10,6 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση