• Business

    Μεσσηνία: Συνελήφθη 58χρονος για την έκρηξη στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά

    Φανή Χαλκιά και Λούις Καραμάνος

    Φανή Χαλκιά και Λούις Καραμάνος


    Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η υπόθεση έκρηξης στο beach bar το οποίο ανήκε στον σύζυγο της Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά,  Λούη Καραμάνου, που είχε σημειωθεί στις αρχές Ιουλίου στην περιοχή Καλόγρια, στη Στούπα της Μεσσηνίας.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν έναν 58χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

    Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 58χρονος ξεκίνησε τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου με δίκυκλο μοτοποδήλατο από τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης και μέσω επαρχιακού ορεινού οδικού δικτύου, προκειμένου να αποφύγει την καταγραφή του από κάμερες, έφθασε στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Καλόγριας.

    Στην συνέχεια, πυροδότησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κατάστημα.

    Αμέσως μετά την έκρηξη, ο 58χρονος διέφυγε από την περιοχή ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, μέσω της οποίας είχε φθάσει στο παραλιακό κατάστημα.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν το δίκυκλο μοτοποδήλατο, που χρησιμοποίησε για τη μετακίνησή του στην περιοχή της Καλόγριας, ενώ επιπλέον βρέθηκαν ένα μασούρι εκρηκτικής ύλης “RDX”, συνολικού μήκους 15 μέτρων, μία σακούλα που περιείχε άγνωστη μέχρι τώρα ουσία, βάρους περίπου δύο κιλών, καθώς και δύο σακιά, βάρους περίπου 19 κιλών, τα οποία περιείχαν άγνωστες ουσίες, η σύσταση των οποίων ερευνάται. Ακόμη βρέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 17,7 εκατοστών και 98 φυσίγγια.

    Ο 58χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

    Διαβάστε επίσης

    Κικίλιας: Σε λιγότερο από 1,5 ώρα αντιμετωπίστηκε η φωτιά στα Δερβενοχώρια

    Συρία: Προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων με Τουρκία η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων

    Απόστολος Λύτρας: Πρόταση εισαγγελέα να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι



    ΣΧΟΛΙΑ