• Business

    Μερίσματα ρεκόρ 1 δισ. ευρώ για τους κληρονόμους του Μr Ray-Ban

    • Bloomberg
    Francesco Milleri, Chief Executive Officer EssilorLuxottica

    Francesco Milleri, Chief Executive Officer EssilorLuxottica


    Οι κληρονόμοι του Leonardo Del Vecchio, του Ιταλού μεγιστάνα των Ray-Ban γυαλιών, αναμένουν μερίσματα ρεκόρ άνω του 1 δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολάρια) από τις μετοχές τους μέχρι το τέλος του 2024, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του.

    Η αξία των συμμετοχών της οικογενειακής εταιρείας Delfin Sarl ανέρχεται πλέον σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά από την αύξηση 50% που σημείωσε τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Οι μέτοχοι της Delfin δήλωσαν επίσης ότι τα μερίσματα τους για το 2023 ανέρχονται σε περίπου 890 εκατ. ευρώ.

    Η Delfin με έδρα το Λουξεμβούργο είναι ο βασικός μέτοχος της γαλλοϊταλικής EssilorLuxottica, ιδιοκτήτριας των εμπορικών σημάτων Ray-Ban και Oakley. Επίσης κατέχει μερίδια στη μεγαλύτερη δημόσια επενδυτική τράπεζα της Ιταλίας Mediobanca SpA, καθώς και στην ασφαλιστική Assicurazioni Generali SpA και στη γαλλική εταιρεία ακινήτων Covivio SA.

    Η εταιρεία συμμετοχών ανήκει στους κληρονόμους του Del Vecchio. Ο εκλιπών μεγιστάνας μοίρασε την περιουσία του ισομερώς μεταξύ της συζύγου του, των έξι παιδιών του και του γιου της συζύγου του. Η οικογένεια δεν έχει ακόμη καταλήξει σε οριστικό διακανονισμό σχετικά με τη διαθήκη του.

    Το καταστατικό της εταιρείας χαρτοφυλακίου Delfin SA συντάχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια και να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος διάλυσης της. Απαιτείται πλειοψηφία 88% για να εγκριθεί οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή, σύμφωνα τα επίσημα έγγραφα.

    Ο Francesco Milleri, το δεξί χέρι του Leonardo Del Vecchio, τον διαδέχθηκε πριν από δύο χρόνια ως επικεφαλής της αυτοκρατορίας γυαλιών που δημιούργησε από το μηδέν.

    Μετά τον θάνατο του Del Vecchio, ο Milleri ανέλαβε να συνεχίσει την προσπάθεια του μέντορά του να εκτοξεύσει την EssilorLuxottica στο κλαμπ των εταιρειών με αξία άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και να επεκταθεί σε τεχνολογικές εφαρμογές για τα γυαλιά.

    Η μετοχή της EssilorLuxottica έχει καταγράψει κέρδη 14% από τις αρχές του έτους, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή της αξία σχεδόν στα 95 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Golden Goose: Η «χρυσή χήνα» στην αγορά του Μιλάνου – Στόχος η άντληση 600 εκατ. δολ.

    Chanel: Μέρισμα-ρεκόρ στα $12 δισ. για τους ιδιοκτήτες της εμβληματικής μάρκας

    Inditex (Zara): Ενθουσιασμός από τους καταναλωτές για την καλοκαιρινή κολεξιόν – Άνοδος της μετοχής



    ΣΧΟΛΙΑ