Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Merck: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, χάρη στην ανοσοθεραπεία Keytruda

Rob Davis, CEO Merck

Rob Davis, CEO Merck

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η Merck, καθώς η ανοσοθεραπεία Keytruda συνέχισε να κυριαρχεί στην αγορά των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,28 δολάρια ανά μετοχή το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,17 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες, καθώς οι πωλήσεις του φαρμάκου Keytruda, αυξήθηκαν κατά 16% στα 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή του φαρμακευτικού κολοσσού έχει σημειώσει άλμα 17% φέτος, ξεπερνώντας τις περισσότερες από τις ομοειδείς φαρμακευτικές εταιρείες στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία αναθεωρεί επί τα βελτίω την πρόβλεψη των εσόδων της για ολόκληρο το έτος κατά 200 εκατομμύρια δολάρια, μεταξύ 63,4 και 64,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προβλέπεται να ανέλθουν στα 7,94 έως 8,04 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα κατά περίπου 60 σεντς, λόγω των εξαγοράς της εταιρείας βιοτεχνολογίας EyeBio και της εταιρείας με αντικείμενο τις υδρόβιες δραστηριότητες, Elanco Animal Health.

Σημειώνεται ότι η Merck έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια προκειμένου να εντοπίσει νέες πηγές ανάπτυξης καθώς η θεραπεία Keytruda, εγκεκριμένη για πολλούς τύπους καρκίνου, θα αντιμετωπίσει πιέσεις τιμών αργότερα αυτή τη δεκαετία.

Πέρσι, η εταιρεία δαπάνησε σχεδόν 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην Prometheus Biosciences, εταιρεία παραγωγής θεραπειών για αυτοάνοσες νόσους, ενώ υπέγραψε συμφωνία με την Daiichi Sankyo αξίας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων για συνεργασία σε νέα φάρμακα για τον καρκίνο.

Το επόμενο “blockbuster” της Merck αναμένεται να κυκλοφορήσει με την ονομασία Winrevair για μια σπάνια μορφή υπέρτασης.

Το φάρμακο, που αποκτήθηκε με την εξαγορά 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Acceleron Pharma το 2021, απέφερε στην Merck 70 εκατομμύρια δολάρια το α’ τρίμηνο στην αγορά των ΗΠΑ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Διαβάστε επίσης: 

Η ζάχαρη αυξάνει την βιολογική ηλικία των γυναικών

Ρευματικές παθήσεις και καλοκαίρι: Χρηστικές συμβουλές

Ozempic: «Χρυσωρυχείο» με… ερωτηματικά για τους πλαστικούς χειρουργούς το «μαγικό» φάρμακο