Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Mercedes-Benz: Bουτιά 19% σημείωσαν τα κέρδη – Μείωσε την πρόβλεψη για το περιθώριο κέρδους

Ola Källenius, Διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Group AG.

Τα κέρδη της Mercedes-Benz Group σημείωσαν βουτιά κατά 19% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις των επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων της μειώθηκαν απότομα και η ζήτηση στην Κίνα αποδυναμώθηκε.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων του ομίλου μειώθηκαν στα 4,04 δισ. ευρώ (4,4 δισ. δολάρια), ανακοίνωσε την Παρασκευή η Mercedes. Η εταιρεία μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις της για το περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο 11% από 12%.

Η Mercedes εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο αυτοκινητοβιομηχανιών που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ασθενέστερη ζήτηση στην Κίνα και την πτώση των αγορών αυτοκινήτων με μπαταρίες στην Ευρώπη, αφού οι κυβερνήσεις άρχισαν να μειώνουν ή να τερματίζουν τα οικονομικά κίνητρα.

Μόνο η BMW AG, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Mercedes στα premium αυτοκίνητα, έχει αντισταθεί στην τάση που επικρατεί στην Ευρώπη, αφού παρουσίασε αρκετά νέα μοντέλα με μπαταρίες.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes μειώθηκαν κατά 3,7% σε περίπου 496.700 οχήματα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με τις πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων να μειώνονται κατά ένα τέταρτο. Λόγω των αλλαγών στα μοντέλα και της υποτονικής ζήτησης στην Κίνα, οι πωλήσεις των κορυφαίων μοντέλων μειώθηκαν κατά 17%.

Η Mercedes έχει περιορίσει τα σχέδια ηλεκτροκίνησης, και έχει προσαρμόσει τα φιλόδοξα πλάνα για τις μπαταρίες, καθώς ετοιμάζεται να δαπανήσει περισσότερα για την επικερδή σειρά αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ταυτόχρονα, σχεδιάζει να παρουσιάσει νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αφού η πρώτη γενιά αυτοκινήτων με μπαταρία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Διαβάστε επίσης:

Stellantis: Μειώθηκαν κατά το ήμισυ τα κέρδη α΄ εξαμήνου

Air France-KLM: Υποβαθμίζει τις προοπτικές της για το 2024 – Oι τουρίστες απoφεύγουν το Παρίσι

EasyJet: Σταθερές οι τιμές των εισιτηρίων το καλοκαίρι και αύξηση των κρατήσεων