Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Meitu: Η τεχνητή νοημοσύνη εκτόξευσε τα έσοδα κατά 28,6% – Ρεκόρ συνδρομητών στην διαδικτυακή πλατφόρμα

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meitu, Wu Xinhong

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meitu, Wu Xinhong, (Πηγή: meitu.com)

Εκτοξευτήκαν κατά 28,6% στα 1,62 δισεκατομμύρια γιουάν (200 εκατομμύρια ευρώ), τα ετήσια έσοδα της κινεζικής εταιρείας παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών Meitu, το α’ εξάμηνο του 2024.

Κατά την ίδια περίοδο, η Meitu ανέφερε αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 270 εκατομμυρίων γιουάν (34,03 εκατομμυρίων ευρώ), με ετήσια αύξηση 80,3%.

Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στην πόλη Σιαμέν που βρίσκεται στην επαρχία Φουτσιάν στα ανατολικά της Κίνας, ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξή της αποδίδεται στη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, διατηρώντας την αύξηση των εσόδων από συνδρομητικές υπηρεσίες πώλησης φωτογραφικών υπηρεσιών και βίντεο δικού της σχεδιασμού.

Η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την εταιρεία, τα προϊόντα δικού της σχεδιασμού και οι υπηρεσίες φωτογραφίας και βίντεο έφεραν έσοδα 930 εκατομμυρίων γιουάν (117,21 εκατομμυρίων ευρώ) στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με ετήσια αύξηση 54,5%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 57,4% επί των συνολικών εσόδων.

Στα τέλη Ιουνίου, οι συνδρομητές της Meitu ξεπερνούσαν τα 10,81 εκατομμύρια, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε αύξηση 4,41% στις 10:06 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης: 

Sounion: Βίντεο των Χούθι δείχνει την στιγμή που βάζουν εκρηκτικά στο πλοίο του εφοπλιστή Διαμαντίδη

Nvidia: Εξετάζει τη συμμετοχή της στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της OpenAI

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,09 εκατ. δολάρια