Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Mega deal: Το Ερρίκος Ντυνάν εξαγόρασε το δίκτυο κλινικών της Euromedica

Θέμος Χαραμής, Ερρίκος Ντυνάν

Θέμος Χαραμής, Ερρίκος Ντυνάν

Δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά των κλινικών της Euromedica από το Ερρίκος Ντυνάν

Στην τελική φάση εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα «deal» στον χώρο της ιδιωτικής υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία (SPA) με την Farallon για την εξαγορά του δικτύου κλινικών της Euromedica.

Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει, ειδικότερα, την εξαγορά από το «Ερρίκος Ντυνάν» πέντε Γενικών και Μαιευτικών Κλινικών σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, ενός Κέντρου Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εταιρειών Προμηθειών, Πληροφορικής και Εκμετάλλευσης Ακινήτων.

Πρόκειται για τις κλινικές, Γενική Κλινική, Κυανούς Σταυρός, Γένεσις και το κέντρο αποκατάστασης Αρωγή στη Θεσσαλονίκη, τη Γενική Κλινική Δωδεκανήσου στη Ρόδο και τη Ζωοδόχο Πηγή στην Κοζάνη.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους υγείας στην Ελλάδα, με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας, που θα αποτελέσει επίσης κέντρο εκπαιδεύσεως ιατρών και νοσηλευτών, έχοντας ήδη συνάψει σχετικές συμφωνίες συνεργασίας με τις αντίστοιχες σχολές έγκριτων πανεπιστημίων του εξωτερικού. Από την πλευρά του «Ερρίκος Ντυνάν» έχει επισημανθεί ότι φιλοδοξία του νέου ομίλου είναι να καταστεί σημείο αναφοράς στην Ελλάδα και όχι μόνο για υπηρεσίες περίθαλψης, επενδύοντας στην υψηλή τεχνολογία, στη διατήρηση της διακεκριμένης ποιότητας παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών και στη διαρκή αναβάθμιση του επιπέδου εμπειρίας και εκπαίδευσης του προσωπικού.

Ο όμιλος θα απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζομένους, διαθέτοντας περισσότερες από 1.400 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να νοσηλεύει πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο και να εξυπηρετεί περισσότερα από 750.000 εξωτερικά περιστατικά στο δίκτυο των κλινικών του.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας Αρχής Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων από το νόμο εγκρίσεων.

Διαβάστε επίσης

Επενδύσεις και ανάπτυξη τα όπλα στη φαρέτρα Θεοδωρικάκου στη μάχη για την ακρίβεια

Κλείδωσαν οι εξαγγελίες της ΔΕΘ – 40 παρεμβάσεις για όλους

Γεωργιάδης και Χατζηδάκης δίνουν μπόνους ως και 7.200 ευρώ τον χρόνο για τους γιατρούς στις άγονες περιοχές