Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΜΕΓΑ: Aύξηση 10,5% στον τζίρο το 2023

Κωνσταντίνος Βιτουλαδιτης.

Κωνσταντίνος Βιτουλαδιτης. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΜΕΓΑ

Σημαντική αύξηση τζίρου της τάξης του 10,5% κατέγραψε η εταιρεία ΜΕΓΑ προϊόντα υγιεινής για το 2023, σε ένα ιδιαιτέρως ασταθές περιβάλλον, το οποίο επηρεάζεται τα τελευταία χρόνια από τις συχνά υψηλές πιέσεις στα κόστη των πρώτων υλών, τη διεθνή γεωπολιτική αβεβαιότητα και τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, συνεχίζει να καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κύκλος εργασιών της κλεισμένης χρήσης ανήλθε σε €280.843.138,87 έναντι €254.232.069,62 της χρήσης 2022, σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 10,5% ενώ τα καθαρά κέρδη της χρήσεως μετά από φόρους ανήλθαν σε €18.991.827,68 έναντι €6.471.014,36 της χρήσης 2022.

Σημειώνεται ότι η ΜΕΓΑ είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη, ενώ, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό της, διατηρεί το 100% της παραγωγής της στην Ελλάδα.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ολοένα και πιο ανοδική πορεία της εταιρείας, προστίθεται άλλη μια χρονιά ανάπτυξης, 100% οργανικής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις χώρες εξαγωγών.

Παράλληλα, η κερδοφορία της ΜΕΓΑ παρουσίασε άνοδο, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα έτη, όπου η εταιρεία έχασε διψήφιο ποσοστό της κερδοφορίας της, ως αποτέλεσμα της απόφασής της να μην μετακυλήσει στον καταναλωτή παρά ελάχιστο μέρος των εξαιρετικά υψηλών ανατιμήσεων πρώτων υλών και ενέργειας που υπέστη, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η βελτίωση στην κερδοφορία οφείλεται κατά ένα μικρό μέρος στη μερική αποκλιμάκωση του κόστους των πρώτων υλών και πρωτίστως στην εξαιρετική ενδυνάμωση των εξαγωγών της.

Η ΜΕΓΑ δραστηριοποιείται στο εξωτερικό από τη δεκαετία του ‘90 και στις 5 ηπείρους.

Την τελευταία δεκαετία, κατάφερε να υπερ-δωδεκαπλασιάσει τις εξαγωγές της, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις συνεργασίες της εκτός συνόρων.

Διαβάστε επίσης: 

CVC Capital Partners: Θα εισάγει την Zabka στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας

Hellenic Train: «Χειρόφρενο» τραβούν τα τρένα την Πέμπτη – Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων

Πράσινο φως Κομισιόν στην κοινοτική χρηματοδότηση του FSRU Αλεξανδρούπολης