• Business

    Με νέες αγωγές συνεχίζεται η κόντρα Καμπουρίδη – DCI

    Μίλτος Καμπουρίδης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital Partners

    Μίλτος Καμπουρίδης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital Partners


    Ποινική αγωγή κατά των διευθυντών της DCI Advisors, Nicolai Huls, του Nick Paris και άλλων μελών της διοίκησης κατέθεσαν ο Μίλτος Καμπουρίδης, ο Μιχάλης Τσιρίκος και άλλα στελέχη της Dolphin Capital Partners, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της βρετανικής εισηγμένης. Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής της DCI είχαν καταθέσει αγωγή για ξέπλυμα χρήματος και απιστία κατά της εταιρείας, τον Δεκέμβριο του 2023.

    Όπως αναφέρει η DCI, είναι «πεπεισμένη ότι η ενέργεια αυτή είναι αβάσιμη και πρόκειται για μία προσπάθεια της DCP (σ.σ. της πλευράς Καμπουρίδη) μα αποσπάσει την προσοχή από τον τερματισμό της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων το Μάρτιο του 2023 και από άλλες παράνομες ενέργειες που έχει διαπιστώσει από τότε».

    Σύμφωνα με όσα είχαν ήδη γίνει γνωστά, οι Έλληνες επιχειρηματίες διεκδικούν αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ από την DCI για ζημιές που υπέστησαν ως αποτέλεσμα της «δυσφημιστικής και ψευδούς αγωγής» που κατέθεσε η τελευταία στα ελληνικά δικαστήρια, στις 19 Απριλίου. Από την πλευρά της, η DCI διεκδικεί αποζημίωση ύψους 57 εκατ. ευρώ.

    Είχε προηγηθεί, τον Σεπτέμβριο του 2023, η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών ελληνικής θυγατρικής του βρετανικού ομίλου που διαχειρίζεται το έργο Kilada Hills, ενώ ακολούθησε δικαστική απόφαση υπέρ της DCI, τον Μάιο του 2024, με αποτέλεσμα να αναμένεται αποδέσμευση του λογαριασμού σύντομα.

    Εν τω μεταξύ, η DCI δημοσίευσε χθες μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του 2023, επειδή «η KPMG Κύπρου, δεν είχε ξεκινήσει τον έλεγχο των οικονομικών αποτελεσμάτων λόγω λειτουργικών ζητημάτων στην KPMG Greece».

    Το διοικητικό συμβούλιο της DCI εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει στέλεχος, επικεφαλής των επενδύσεων με γνώση της ελληνικής αγοράς και έδρα στις ΗΠΑ, έπειτα από πρόταση ενός από τους μεγαλομετόχους της εισηγμένης, πιθανότατα για να «αντικαταστήσει» τον αποπεμφθέντα Μίλτο Καμπουρίδη.

    Οι εργασίες στο Kilada Hills

    Αναφορικά με την πρόοδο των έργων στο Kilada Hills, τη στρατηγική επένδυση προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα, η εταιρεία αναφέρει πως οι αρχαιολογικές υπηρεσίες αποδέσμευσαν το το 95% της έκτασης του γηπέδου γκολφ. Οι ανασκαφές για τη λέσχη του γκολφ και το beach club έχουν ολοκληρωθεί και έχουν τοποθετηθεί θεμελιώδεις ενισχύσεις, ενώ εννέα οπές αναμένεται να είναι έτοιμες αυτό το καλοκαίρι, διευκολύνοντας την καμπάνια μάρκετινγκ για την προσέλκυση υποψήφιων αγοραστών οικοπέδων.

    Υπενθυμίζεται πως η DCI έχει υπογράψει μνημόνιο για την πώληση του Kilada Hills, ενώ στον επενδυτή έχει παρασχεθεί περίοδος αποκλειστικότητας διάρκειας 90 ημερών, ώστε να ολοκληρώσει το due diligence και να υποβάλει προσφορά για το υπό ανάπτυξη θέρετρο. Ωστόσο, «οι προετοιμασίες για την επίσημη καμπάνια πώλησης συνεχίζονται, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον υποψήφιο αγοραστή».

    Τον Δεκέμβριο, η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ για το έργο, με επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ να αναμένεται τον επόμενο χρόνο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκαταρκτικές συζητήσεις για τη συμφωνία με hotel operator 5 αστέρων για την εξασφάλιση χρηματοδότησης της ξενοδοχειακής ανάπτυξης, ενώ family office πρόκειται να επενδύσει έως και 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του 3% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση να εφαρμοστεί «κούρεμα 50% στην αποτίμηση του ξενοδοχείου και των επώνυμων βιλών», ενόψει της ολοκλήρωσης του γηπέδου γκολφ και του beach club, με τη DCI να διευκρινίζει πως η μείωση της αποτίμησης θα εφαρμοστεί όταν η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανάπτυξης είναι 100% εγγυημένη.

    Διαβάστε επίσης:

    Μίλτος Καμπουρίδης (Dolphin Capital Partners): Επίθεση στην DCI για το Kilada Hills – «Συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας και εγκατάλειψη του έργου»

    Οι Βρετανοί της DCI δρομολόγησαν την πώληση του Kilada Hills

    Μίλτος Καμπουρίδης: Πρώτη δικαστική νίκη στη διαμάχη με τους Βρετανούς της DCI



    ΣΧΟΛΙΑ