ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106 της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης.
Μιλώντας στη διάρκεια των εργασιών του συμποσίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), με θέμα «Η Θεσσαλονίκη Πύλη Ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο», ο κ. Κωνσταντινίδης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χαλυβουργική βιομηχανία «που κατασκευάζει ένα μοναδικό προϊόν, θα ανθίσει και θα μπει και πάλι στο χρηματιστήριο παρά το γεγονός ότι κάποιοι το αμφισβητούν».
Ο κ. Κωνσταντινίδης, τονίζοντας ότι η δυνατότητα ετήσιας παραγωγής της χαλυβουργικής εταιρείας ανέρχεται σε 700.000 τόνους, επισήμανε ότι «σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν με τη μισή».
Ερωτηθείς γιατί η Jordan International προχώρησε στην επένδυση, είπε ότι ο ένας εκ των δύο αδερφών δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της χαλυβουργίας και ο άλλος είναι από τους μεγαλύτερους traders χάλυβα στην Ανατολική Ακτή, με πάνω από 1 εκατ. τόνους ετησίως, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι καλύτεροι πελάτες της Hellenic Steel, αγοράζοντας περίπου τη μισή ετήσια παραγωγή της.
Από την πλευρά του ο ειδικός τεχνικός σύμβουλος της Hellenic Steel, Νίκος Ρήτας, επισήμανε ότι η εταιρεία πτώχευσε με ενεργητικό 17 εκατ. ευρώ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μητρική της ILVA που εδρεύει στην Ιταλία και επισήμανε ότι: «εξωτερικοί παράγοντες δεν άφησαν την εταιρεία να αναπτυχθεί. Οι χαλυβουργίες της Ευρώπης την εμπόδισαν». Από την πλευρά του ο εκκαθαριστής της εταιρείας, Νίκος Μπαράντος, εκτίμησε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και η Hellenic Steel θα επαναλειτουργήσει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρης Ξενόφος (ΤΑΙΠΕΔ): Μπουλντόζες στο Ελληνικό μετά το καλοκαίρι – Τι είπε για λιμάνια, μαρίνες, ενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που όλοι θα θέλαμε να εργαζόμαστε