• Business

    Μαζικό εμβολιασμό εξετάζει η Creta Farms – Στόχος να γίνει η πρώτη Covid free εταιρεία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης Βιντζηλαίος, Στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms και Διευθύνων Σύμβουλος της Impala Invest

    Δημήτρης Βιντζηλαίος, Στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms και Διευθύνων Σύμβουλος της Impala Invest


    Τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μαζικό εμβολιασμό όσων εργαζομένων της επιθυμούν εξετάζει η διοίκηση της Creta Farms.

    Παράλληλα, προκειμένου να παρακινηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μελετάται το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποφασισθεί ποια μορφή θα έχουν (εάν δηλαδή θα έχει τη μορφή χρηματικής επιβράβευσης ή παροχής έξτρα άδειας, ή κάτι άλλο). Αντίθετα, όσοι επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, θα υποβάλλονται σε τακτικά διαστήματα σε rapid test για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν νοσήσει.

    «Στόχος είναι να γίνουμε η πρώτη εταιρεία στην Κρήτη με 100% εμβολιασμένους εργαζομένους. Θέλουμε να ανοίξουμε τον δρόμο και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας», επισημαίνει ο επικεφαλής της Creta Farms, Δημήτρης Βιτζηλαίος.

    Η πρωτοβουλία της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας έρχεται στη σκιά της έξαρσης των κρουσμάτων και της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα», η οποία απειλεί να οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου. Εφ’ όσον ενεργοποιηθεί το σχέδιο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, τότε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ρέθυμνο, με αποστολή να πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους.

    Υπενθυμίζεται πως η βιομηχανία Cosmos Aluminium της οικογένειας Καντώνια σε μια προσπάθεια να πείσει και άλλους εργαζομένους της να εμβολιασθούν προσφέρει bonus 500 ευρώ σε όσους προσκομίσουν το σχετικό πιστοποιητικό. Η κίνηση έτυχε θερμής υποδοχής και ήδη κάποιοι απ’ όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού. Ανάλογες σκέψεις κάνει και η αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων L’ Artigiano, η οποία σκέφτεται να προσφέρει περίπου 300 ευρώ ως χρηματική επιβράβευση.

    Την ίδια στιγμή, αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους επιβάλλει ο όμιλος Θεοχαράκη, ο οποίος από τις 12 Ιουλίου θέσπισε συγκεκριμένους περιορισμούς (πχ. προσκόμιση σε εβδομαδιαία βάση διαγνωστικό τεστ PCR αρνητικού αποτελέσματος, απαγόρευση παρουσίας σε κοινόχρηστους χώρους), προειδοποιώντας με στέρηση μισθού όσους δεν συμμορφωθούν.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ