Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Mastercard: Νέο ευρωπαϊκό κέντρο κυβερνοασφάλειας στο Βέλγιο

Η Mastercard, παραμένοντας πιστή στη συνεχή δέσμευσή της για την καταπολέμηση των διαδικτυακών κινδύνων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στις κυβερνοεπιθέσεις, ανακοίνωσε το άνοιγμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Resilience Centre) στα κεντρικά γραφεία της στο Βέλγιο. Το νέο υπερσύγχρονο κέντρο θα εντείνει την άμυνα κατά των κυβερνοαπειλών, θα επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης και θα λειτουργήσει ως ένα κέντρο καινοτομίας και ηγεσίας για την κυβερνοασφάλεια, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Καθώς τα επίπεδα ψηφιοποίησης και συνδεσιμότητας αυξάνονται συνεχώς, το κυβερνοέγκλημα αποτελεί κοινή πρόκληση για όλους τους οργανισμούς, έχοντας μετατραπεί σε μια παγκόσμια οικονομία αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία με ολοένα και πιο καινοτόμους και εξελιγμένους τρόπους, προσπαθώντας να βλάψουν καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Με στόχο την αντιμετώπιση του συνεχώς εξελισσόμενου τοπίου απειλών που πλήττει την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας στοχεύει να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διευκολύνοντας τη συνεργασία με εθνικά κέντρα πληροφοριών, αστυνομικές υπηρεσίες και φορείς του κλάδου σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, το Κέντρο ενισχύει την ικανότητα της Mastercard να καταπολεμά κυβερνοαπειλές, να προστατεύει, να ανιχνεύει και να ανταποκρίνεται σε επιθέσεις, προάγοντας μια βαθύτερη σύνδεση με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Διαβάστε επίσης

Metlen: Απολύτως αβάσιμα τα δημοσιεύματα για συγχώνευση με ΑΒΑΞ στις κατασκευές

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το Fly Over

Toyota: Πλήγμα στη ΔΟΕ – Αποσύρεται από τη μεγάλη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων