• Business

    Μαρτίνης (όμιλος SoftOne): Τζίρος €50 εκατ. το 2023 – Κοιτάμε νέες εξαγορές

    Πάνος Μαρτίνης, CEO του ομίλου SOFTONE

    Πάνος Μαρτίνης, CEO του ομίλου SOFTONE


    Τζίρο κοντά στα 50 εκατ. ευρώ περιμένει η SoftOne για το 2023, ενώ η εκτιμώμενη αξία στην αγορά του business software για τον όμιλο αναμένεται να ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους.

    Η στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο CEΟ του ομίλου κ. Πάνος Μαρτίνης, βασίζεται σε 4 βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος που δημιουργεί αξία για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

    Στόχος της SoftOne είναι να υλοποιήσει καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, χτίζοντας παράλληλα μακροχρόνιες σχέσεις αξίας, στηρίζοντας τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή. Με όλα τα προϊόντα και τις λύσεις που θα δώσει αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

    Ο δεύτερος άξονας ανάπτυξης σχετίζεται αρκετά με τον πρώτο, καθώς αφορά στην επένδυση του ομίλου σε νέα εργαλεία και καινοτόμων λύσεων στο cloud, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο του.

    Ο τρίτος και πιο σημαντικός άξονας είναι η στόχευση του ομίλου σε νέες εξαγορές και επενδύσεις. Με αυτό τον τρόπο η SoftOne θα μπει πιο δυναμικά και σε νέες αγορές διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της, με τον κ. Μαρτίνη να αναφέρει ότι κοιτάει και τη διείσδυση σε αγορές του εξωτερικού, δίνοντας ωστόσο προτεραιότητα στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δύο αγορές με μεγάλες δυνατότητες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες, όπου ήδη δραστηριοποιείται ο όμιλος.

    Κέρδη, ανάπτυξη και πρωτοπορία

    «Τα όπλα που έχουμε εμείς στη φαρέτρα μας και τα εργαλεία που έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε στους πελάτες, μας βρίσκουν τουλάχιστον μια τριετία μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό» τόνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της SoftOne κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης.

    O εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου κ. Αντώνης Κυριαζής, επεσήμανε ότι η αγορά βρίσκεται πλέον σε πολύ καλό δρόμο, οι δυνατότητες είναι μεγάλες και η SoftOne διαθέτει τα εργαλεία για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Εκτίμησε μάλιστα ότι αναμένει τριπλασιασμό της αγοράς την επόμενη πενταετία.

    «Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2022 αλλά και η θετική εξέλιξη των δεικτών και κατά την τρέχουσα χρονιά, πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ηγετική θέση του Ομίλου SOFTONE, ως απόρροια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της ισχυρής διαφοροποίησης του επιχειρηματικού του μοντέλου» τόνισε ο CEO του ομίλου κ. Μαρτίνης.

    Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2022 αυξήθηκε κατά 40,7%, αγγίζοντας τα 36,2 εκατ. ευρώ και της κερδοφορίας EBITDA που εμφάνισε αύξηση 33%, στα 8,3 εκατ. ευρώ.

    Αναφορικά με το πρώτο 3μηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών έχει διαμορφωθεί στα 11 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 40,8%, ενώ αντίστοιχα η κερδοφορία ανήλθε στα 4,6 εκατ. ευρώ, μια αύξηση της τάξεως του 42,6%.

    Η συνολική εκτιμώμενη παραχθείσα αξία του οικοσυστήματος του Ομίλου SOFTONE ξεπέρασε τα 89 εκατ. ευρώ, με το 2023 να υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ και το 2026 τα 200 εκατ. ευρώ.

    Ο όμιλος αναμένεται να συνεχίσει να πρωτοπορεί στις νέες τεχνολογίες και το cloud, έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 50.000 πελάτες και 550 εργαζόμενους.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣτΕ για Μύκονο: «Δεν παρεμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες από τις μεγάλες αυξήσεις του Δήμου στα τέλη ενοικίασης»

    Γιάννα Ανδρονοπούλου: Το μεγάλο στοίχημα της νέας CEO της Microsoft Hellas

    Πρόστιμο 55.000 ευρώ στη Sefivo Store



    ΣΧΟΛΙΑ