Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Mark Zuckerberg: Ξεπέρασε τον Bezos και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσιάζει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Orion κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Menlo Park της Καλιφόρνια. πηγή: Χ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσιάζει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Orion κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Menlo Park της Καλιφόρνια. πηγή: Χ

Ο Mark Zuckerberg έγινε την Πέμπτη για πρώτη φορά ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Jeff Bezos, καθώς οι μετοχές της Meta Platforms συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

Το στοίχημα του Zuckerberg στο metaverse – το οποίο αρχικά φαινόταν σαν μια τεράστια αποτυχία – έχει αποδώσει τους τελευταίους μήνες, ωθώντας την περιουσία του στο υψηλότερο επίπεδο των 206,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

Ως εκ τούτου είναι κατά 1,1 δισ. δολάρια πλουσιότερος από τον Bezos της Amazon.com Inc. και σχεδόν 50 δισ. δολάρια πίσω από τον Elon Musk της Tesla.

Οι μετοχές της Meta έχουν αυξηθεί κατά 23% από τότε που ανακοίνωσε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο, συνεχίζοντας την επέκταση της στον τύπο των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων που τροφοδοτούν τα AI chatbots. Η μετοχή έκλεισε την Πέμπτη στο ιστορικό υψηλό των 582,77 δολαρίων.

Η Meta έχει δαπανήσει πολλά σε κέντρα δεδομένων και υπολογιστική ισχύ, καθώς ο Zuckerberg κάνει κινήσεις προκειμένου να αποκτήσει ηγετική θέση στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Η εταιρεία έχει επίσης προχωρήσει με άλλα μακροπρόθεσμα έργα, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας Orion, τα οποία η εταιρεία παρουσίασε τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι από το 2022, η Meta έχει περικόψει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους, συρρικνώνοντας το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά 25%.

Ο Zuckerberg, ο οποίος κατέχει μερίδιο 13% στην εταιρεία που εδρεύει στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος, το μεγαλύτερο ποσό από οποιονδήποτε από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που παρακολουθεί ο δείκτης του Bloomberg.

Ο 40χρονος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta έχει ανέβει τέσσερις θέσεις φέτος στον δείκτη πλούτου.

Διαβάστε επίσης:

Mark Zuckerberg: Κέρδισε το στοίχημα της Meta – Πάνω από τα 200 δισ. δολάρια η περιουσία του

OpenAI: Συγκέντρωσε κεφάλαια 6,6 δισ. δολ. με αποτίμηση 157 δισ. δολαρίων

OpenAI: Συζητά να δώσει μερίδιο 7% στον CEO, Sam Altman