• Business

    Mark Zuckerberg: Οι ΗΠΑ «πίεσαν» το Facebook να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid-19

    • Bloomberg
    Mark Zuckerberg

    Mark Zuckerberg


    Το Facebook δέχτηκε «πιέσεις» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν, να λογοκρίνει περιεχόμενο που σχετίζεται με την Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, τονίζοντας ότι λυπάται για την απόφαση της εταιρείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

    «Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τις ομάδες μας για μήνες, να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο για την Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του χιουμοριστικού», αναφέρει ο Zuckerberg σε επιστολή προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης των ΗΠΑ της Βουλή των Αντιπροσώπων, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στο Facebook.

    Σημειώνει επίσης ότι «ενώ ήταν στην κρίση της Meta η απόφαση αν θα αφαιρέσει περιεχόμενο, η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς για αυτό».

    Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα στελέχη του Facebook, εξόργισαν στους επικριτές των lockdown, των εμβολίων και της χρήσης μασκών επειδή αφαίρεσαν ορισμένες αναρτήσεις, λέγοντας ότι περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό ή ερχόντουσαν σε αντίθεση με τις πολιτικές της πλατφόρμας.

    Συνολικά, το Facebook αφαίρεσε περισσότερες από 20 εκατομμύρια αναρτήσεις σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

    Σήμερα όμως, ο Zuckerberg συμφωνεί με τις απόψεις άλλων στελεχών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Jack Dorsey, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας του Twitter, που θεωρούν ότι η μετρίαση του περιεχομένου, ήταν υπερβολική.

    Παράλληλα, υπάρχει μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αντιμετωπίζουν τους χρήστες, όσον αφορά τα σχόλια, τις εικόνες και άλλο περιεχόμενο που δημοσιεύουν.

    Η επίμαχη επιστολή του Mark Zuckerberg
    Η επίμαχη επιστολή του Mark Zuckerberg

    Κάποιες πλατφόρμες θεωρούν ότι πρέπει να είναι αρκετά αντικειμενικές, ωστόσο, οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν ότι μια υπερβολικά χαλαρή στάση μπορεί να προκαλέσει εγκληματικές συμπεριφορές.

    Υπενθυμίζεται ότι Γάλλοι αξιωματούχοι συνέλαβαν το Σαββατοκύριακο τον συνιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, με τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία απέτυχε να καταπολεμήσει επαρκώς το έγκλημα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

    Από πλευράς του, παρόλο που με τη δήλωσή του για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Zuckerberg φαίνεται ότι εκθέτει τον πρόεδρο Μπάιντεν – μια ανάσα πριν τις προεδρικές εκλογές – εκείνος γράφει στην επιστολή του ότι επιλέγει να μην διαλέξει «στρατόπεδο».

    Διαβάστε επίσης: 

    Facebook: Παραβιάστηκαν οι κωδικοί 1 εκατ. χρηστών



    ΣΧΟΛΙΑ