Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μάριος Ηλιόπουλος: Τον Αντονί Μαρσιάλ έκανε δώρο στον εαυτό του για τα γενέθλιά του

Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ΑΕΚ

Μάριος Ηλιόπουλος

Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος σήμερα έχει γενέθλια και ήθελε να κάνει για πρώτη φορά ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό του, αλλά «και στην ΑΕΚΑΡΑ και στους φίλους της», όπως δήλωσε ο ίδιος στο mononews.gr.

Έτσι, αποφάσισε να αποκτήσει για την ΑΕΚ τον δημοφιλή ποδοσφαιριστή Αντονί Μαρσιάλ, που είναι από τις ακριβότερες μεταγραφές που έχουν γίνει στην Ελλάδα, καθώς είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Όπως διέρρευσε ο Μάριος Ηλιόπουλος διέθεσε 11 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει για τρία χρόνια του Αντονί Μαρσιάλ.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα το βράδυ ο Μάριος Ηλιόπουλος, θα υποδεχθεί ο ίδιος μαζί με εκατοντάδες φίλους της ΑΕΚ, στις 8:40 μ.μ. τον διεθνή παίκτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο εφοπλιστής, λέγεται ότι μετά θα το γιορτάσει στο νυχτερινό κέντρο που έχει αγοράσει από τον Ηλία Μαροσούλη.

Ο 28χρονος Αντονί Μαρσιάλ, είχε μια επιτυχημένη καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη Μονακό και στη Σεβίλλη.

O Αντονί Ζορντάν Μαρσιάλ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στο Μασί, ένα προάστιο του Παρισιού, στην περιοχή Εσόν. Ο πατέρας του, ήταν δημόσιος υπάλληλος, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε φαρμακείο.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Μαρσιάλ έγινε δεκτός στο κέντρο Tola-Vologe, την ακαδημία ταλέντων της Λιόν. Στην πρώτη του σεζόν με την Κ17 έβαλε 32 γκολ σε 21 ματς.

Στις 22 Αυγούστου 2012, σε ηλικία μόλις 16 ετών και 9 μηνών, έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα σε ένα ματς εναντίον της Χάποελ Κιριάτ Σμόνα για το Europa League. Τότε κλήθηκε και στην εθνική Κ17 της Γαλλίας, όπου σε 17 ματς είχε 12 γκολ.

Αντονί Μαρσιάλ

Στη συνέχεια ο Μαρσιάλ πήγε στη Μονακό. Μια μεταγραφή που κόστισε περίπου 5 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη του σεζόν στο Πριγκιπάτο έπαιξε μόλις τέσσερα ματς, όμως πρόλαβε να πετύχει 3 τέρματα.

Την επόμενη σεζόν (2014-2015) έγινε ο πρώτος της σκόρερ στο πρωτάθλημα μαζί με τον Μπερνάρντο Σίλβα με εννέα γκολ, ενώ συνολικά πέτυχε 12 σε 48 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Το 2015-2016 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε το ποσό-ρεκόρ- των 50 εκατ. ευρώ στη Μονακό και τον έκανε κάτοικο «Ολντ Τράφορντ». Μια μεταγραφή που, μαζί με τα μπόνους, μπορούσε να ξεπεράσει τα 80 εκ. ευρώ.

Η σεζόν 2016/17 έκλεισε με τη Γιουνάιτεντ να κατακτά το Λιγκ Καπ και το Europa League. Ο Μαρσιάλ έπαιξε σε 42 παιχνίδια (2.447 αγωνιστικά λεπτά) και πέτυχε 8 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2017 ο σύλλογος του Μάντσεστερ απέκτησε τον Ρομέλου Λουκάκου, μια μεταγραφή που δεν βοήθησε τον Γάλλο. Ο ίδιος ξεκινούσε τη σεζόν 2017/18 κυρίως ως αλλαγή, όμως κατάφερε αρκετές φορές να βρει δίχτυα.

Η καλύτερή του χρονιά στο Μάντσεστερ ήταν, δίχως αμφιβολία, εκείνη του 2019/20. Ο Σόλσκιερ τον εμπιστεύτηκε κυρίως ως επιθετικό και δικαιώθηκε. Ο Γάλλος όσο ήταν υγιής σκόραρε συχνά. Μάλιστα, στις 24 Ιουνίου 2020, πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Τη σεζόν 2021/22 παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεβίλλη, Την τελευταία του χρονιά στους «κόκκινους διαβόλους» έπαιξε 19 παιχνίδια και σκόραρε δύο φορές. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν με την Μπόρνμουθ στις 9 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Μαρσιάλ έχει αγωνιστεί 30 φορές με την Εθνική Γαλλίας. Έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2025 κόντρα στη Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Ο Μάριος Ηλιόπουλος έβγαλε την «σπάθα» του και επέβαλε 350.000 ευρώ πρόστιμο

Μάριος Ηλιόπουλος: Μια μεγάλη επένδυση στο πρώην εργοστάσιο «Μπριτάννια» δίπλα από το γήπεδο OPAP Arena – Το απέκτησε με 3,4 εκατ. ευρώ

Μάριος Ηλιόπουλος: Ο ραλίστας, που διαθέτει ποντοπόρα πλοία, κρουαζιερόπλοια και την Sea Jets, τώρα αναλαμβάνει και την ΑΕΚ