• Business

    Μαρινόπουλος: Σε 15 χρόνια εξόφληση των οφειλών, προβλέπει το σχέδιο για το άρθρο 99


    Χωρίς «κούρεμα», αλλά σε βάθος 15ετίας, θα αποπληρωθούν οι οφειλές της «Μαρινόπουλος» στους προμηθευτές της, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους εργαζομένους της (που ξεπερνούν το 1,3 δις ευρώ), σύμφωνα με το σχέδιο που κατέθεσε η ιστορική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο δικαστήριο, στο πλαίσιο του αιτήματός της για υπαγωγή στο άρθρο 99.

    O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου
    O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου

    Με βάση την πρόταση της «Μαρινόπουλος», δεν θα υπάρξει κανένα «κούρεμα» χρέους – ωστόσο, οι οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα αποπληρωθούν σε 180 μηνιαίες δόσεις (15 χρόνια), τα χρέη στις τράπεζες θα αποπληρωθούν σε τριμηνιαίες δόσεις με επιτόκιο Euribor τριμήνου +3 εκατοστιαίες μονάδες, επίσης σε βάθος 15ετίας, ενώ οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν σε έναν χρόνο. Ασαφές είναι ωστόσο πώς ακριβώς θα πληρωθούν οι προμηθευτές, για τους οποίους επίσης προβλέπεται εξόφληση σε βάθος 15ετίας.

    Το σχέδιο αυτό λαμβάνει υπ’ όψιν μία αύξηση του τζίρου που υπολογίζεται στο 45% σε βάθος 15ετίας, μία πρόβλεψη που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά χαμηλή.

    marinopoulos

    Όσο για το τι θα γίνει αν αυτό το σχέδιο απορριφθεί; Η εταιρεία υποστηρίζει πως ακόμα και μετά από μία βίαιη εκποίηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων, το ποσό που θα διαθέτει για να αποπληρώσει τα χρέη της δεν θα ξεπερνά τα 280 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μετά βίας ξεπερνά το 20% των οφειλών της – με άλλα λόγια, σε αυτήν την περίπτωση θα μιλάμε για ένα τεράστιο «κούρεμα» χρέους…

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να δούμε πόσα χρωστάει και σε ποιους η «Μαρινόπουλος»:

    Σε προμηθευτές και πιστωτές χωρίς εξασφαλίσεις, χρωστάει 723 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις της εταιρείας ανέρχονται στα 211 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα δάνεια με εξασφαλίσεις στα 127 εκατ. ευρώ.

    Οι οφειλές σε leasing ανέρχονται σε 159 εκατομμύρια ευρώ.

    Στο Δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) η εταιρεία χρωστά κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

    Τέλος, στους εργαζομένους της η «Μαρινόπουλος χρωστά… «μόνο» 4,3 εκατομμύρια ευρώ…

    carefour marinopoulos

    Από την άλλη, οι απαιτήσεις της «Μαρινόπουλος» ανέρχονται σε 498 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται η φύση αυτών των απαιτήσεων.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/dinastia-marinopoulou-mousio-ta-spitia-sto-londino-ke-meami/56881



    ΣΧΟΛΙΑ