• Business

    Μαρινόπουλος: Ανανέωση συνεργασίας με Starbucks για άλλα 10 χρόνια

    • NewsRoom
    Στέφανος Μαρινόπουλος και Πάνος Μαρινόπουλος

    Στέφανος Μαρινόπουλος και Πάνος Μαρινόπουλος


    Σε νέα 10ετη σύμβαση δικαιόχρησης με τη Starbucks προχώρησε η «Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ Μονοπρόσωπη ΑΕΕ».

    Η εταιρεία ανανέωσε τη συνεργασία, που είχε ξεκινήσει από το 2002 και μετά τον Μάιο του 2022 έπαιρνε εξάμηνες παρατάσεις, υπέγραψε τη νέα δεκαετή σύμβαση δικαιόχρησης (franchise agreement) με τον υφιστάμενο δικαιοπάροχο», ήτοι τη Starbucks, στις 30 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ «η εν λόγω σύμβαση εξασφαλίζει για μια δεκαετία την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών και του δικτύου της εταιρείας».

    Η εταιρεία στο τέλος του 2022, τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, που δημοσιεύτηκαν μόλις χθες αίροντας ταυτόχρονα και την άρση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ που είχε επιβληθεί στη Μαρινόπουλος, διατηρούσε συνολικά 27 υποκαταστήματα.

    Ο καθαρός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 38,8% στα 20,30 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των 14,62 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, ενώ το μεικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε σε 69,4% σαν ποσοστό των πωλήσεων.

    Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 4,72 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε σχέση με το 2021 «επιτρέποντας στην εταιρεία να κλείνει παλαιές οφειλές».

    Το καθαρό μετά φόρων αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 483.273 ευρώ, μειωμένες έναντι της προηγούμενης χρήσης.

    Ο συνολικός δανεισμός αυξήθηκε κατά 1,56 εκατ. ευρώ λόγω κεφαλαιοποίησης μη εξυπηρετούμενων τόκων και ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 27,7 εκατ. ευρώ. Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022, η καθαρή θέση της εταιρείας παρέμενε αρνητική και ανερχόταν σε 35,98 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Starbucks: Γιατί διπλασιάζει τα καταστήματα της στην Ινδία

    Σκλαβενίτης: Nέο εργοστάσιο για την παραγωγή έτοιμων γευμάτων

    Τειρεσίας στο ΓΕΜΗ για τα στελέχη εταιρειών



    ΣΧΟΛΙΑ