• Business

    Μαρίνα Καπετανάκη: Και επίσημα στο “τιμόνι” της KPMG

    Μαρίνα Καπετανάκη, Partner, Head of Deal Advisory, KPMG στην Ελλάδα

    Μαρίνα Καπετανάκη, Partner, Head of Deal Advisory, KPMG στην Ελλάδα


    Η Μαρίνα Καπετανάκη, η οποία υπήρξε Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, διαδέχεται επισήμως τον Νικόλαο Βουνισέα στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας από την 1η Ιουλίου, όπως εξάλλου είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο της τρέχουσας χρονιάς μετά την εκλογή της.

    Παράλληλα, η KPMG στην Ελλάδα ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την προαγωγή τριών νέων συνεταίρων (partners) στην οικογένειά της, ενισχύοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες της και την ηγετική ομάδα της. Οι νέοι συνεταίροι έχουν διαγράψει σημαντική πορεία εντός της εταιρείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή της και την επιτυχία της.

    Συγκεκριμένα πρόκειται για τις/τους:

    Άρτεμις Πάνου, η οποία εργάζεται από το 2014 στο τμήμα Deal Advisory της KPMG, ειδικευόμενη στις συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά με πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Τραπεζική και Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Βρετανία. Με σημαντική εμπειρία στις εταιρικές συνέργειες, η Άρτεμις και η ομάδα της έχουν υποστηρίξει και ολοκληρώσει πολυάριθμες σημαντικές συναλλαγές. Η Άρτεμις συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες για το σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις επιθυμητές συναλλαγές, παρέχοντας υποστήριξη από τη στρατηγική σχεδίαση μέχρι την υλοποίηση. Εξειδικεύεται στις διαπραγματεύσεις, επιδιώκοντας την επίτευξη των πιο ευνοϊκών όρων σε κάθε συναλλαγή. Έχει ασχοληθεί με πωλήσεις, συγχωνεύσεις εταιρειών, ιδιωτικοποιήσεις και την εξεύρεση χρηματοδότησης για μελλοντικές επενδύσεις, προσφέροντας εξαιρετική τεχνογνωσία και στρατηγική καθοδήγηση στους πελάτες της.

    Ανέζα Σταύρου, η οποία εργάζεται από το 2004 στην KPMG ως φορολογικός σύμβουλος και από το 2011 κατέχει τη θέση της Διευθύντριας στην ομάδα που ασχολείται με φορολογικές υπηρεσίες σε φυσικά πρόσωπα και διεθνή στελέχη. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό τίτλο διοίκησης επιχειρήσεων (MBA) στα διεθνή χρηματοοικονομικά από το Simmons College των ΗΠΑ. Η Ανέζα είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και υπεύθυνη του τμήματος παροχής φορολογικών υπηρεσιών σε φυσικά πρόσωπα και διεθνή στελέχη αποσπασμένα στην Ελλάδα (Global Mobility Services), καθώς και υπηρεσίες σχετικές με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών φορολογικής συμμόρφωσης, ειδικών φορολογικών καθεστώτων, υποστήριξης φορολογικών ελέγχων και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων σε πολυεθνικές εταιρείες. Συνεργάζεται με πελάτες από διάφορους τομείς, όπως τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, χημικές και φαρμακευτικές εταιρείες, υπηρεσίες υγείας, οικονομικές υπηρεσίες, καταναλωτικές και βιομηχανικές αγορές, καθώς και αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Θεοδόση Τόμπρα, ο οποίος ξεκίνησε τη συνεργασία του ως Director με τη CPA Law το 2020, φέροντας πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας σε διάφορους ρόλους ως Νομικός Σύμβουλος και μέλος διοικητικών ομάδων σε εταιρίες των κλάδων των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και της Ενέργειας. Η εξειδίκευσή του καλύπτει το Εταιρικό Δίκαιο, την Εταιρική Διακυβέρνηση, τις Εξαγορές και Συγχωνεύσεις (M&A), τη Ρυθμιστική Πολιτική και τον Ανταγωνισμό στις δικτυακές αγορές, το Εμπορικό Δίκαιο και τις διαπραγματεύσεις, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει εξαιρετική εμπειρία σε θέματα προσωπικών δεδομένων, απορρήτου επικοινωνιών και κυβερνοασφάλειας, ενώ έχει χειριστεί σημαντικές εξαγορές, συγχωνεύσεις, ρυθμιστικές εγκρίσεις και χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Η ενδυνάμωση του partnership αποτελεί στρατηγικής σημασίας ορόσημο για την KPMG, η οποία συνεχώς επιδιώκει να ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της με κορυφαία ταλέντα που ενσαρκώνουν τις αξίες και το όραμα της εταιρείας. Οι νέοι συνεταίροι θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων ανάπτυξης της KPMG, προσφέροντας τις πλέον κορυφαίες υπηρεσίες στους πελάτες και συμβάλλοντας στην επιτυχία των συνεργατών της εταιρείας.

    Η Μαρίνα Καπετανάκη, Senior Partner της KPMG σχολιάζοντας τις εν λόγω προαγωγές στην εταιρεία είπε χαρακτηριστικά “Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που βλέπουμε τους ανθρώπους μας να εξελίσσονται και να αναλαμβάνουν ανώτερες θέσεις ευθύνης. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι τρεις συνάδελφοί μας, που προάγονται σήμερα στη θέση του Partner, θα συμβάλουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, των ανθρώπων μας και των πελατών μας. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο ότι η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών, η ακεραιότητα, η αριστεία, η ομαδικότητα και η ηγεσία πρέπει να ανταμείβονται. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να ενσαρκώνουν τις αξίες της KPMG, προωθώντας την εμπιστοσύνη, την ποιότητα και την υπευθυνότητα σε όλα τα επίπεδα.”

    Διαβάστε επίσης:
    Βουλγαρία: Κυβέρνηση μειοψηφίας παρουσίασε το κόμμα του Μπορίσοφ

    Κρήτη: Φωτιά στο Κατωφύγι – Μήνυμα από το 112 «παραμείνετε σε ετοιμότητα»

    Βουλή: Αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη- Ζωής Κωνσταντοπούλου για Τέμπη



    ΣΧΟΛΙΑ