ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμφωνία συνεργασίας με τη Eurobank θα ανακοινώσει η Δρ Μαρία Μπουντρογιάννη, Κοσμήτορας της σχολής “The G. Raymond Chang School of Continuing Education” του Ryerson University in Canada. Μία συμφωνία που θέλει να αναδείξει τη νεανική επιχειρηματικότητα και να ανοίξει δρόμους σε νεοφυείς επιχειρήσεις.
Η κ. Μπουντρογιάννη, που ήρθε για το λόγο αυτό στην Αθήνα, αύριο θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του 3ου περιφερειακού Διαγωνισμού FinTech “Beyond Hackathon”, στον οποίο συμμετέχει και ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής, ενώ θα συναντήσει και ομάδες του egg.
Να σημειωθεί ότι το Ryerson University είναι σήμερα ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα Πανεπιστήμια στη Β. Αμερική και εξειδικεύεται στα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η πρώτη επαφή με τη Eurobank έγινε πέρυσι το καλοκαίρι που η κ. Μπουντρογιάννη είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα και επισκέφθηκε το egg. Η καινοτομία του προγράμματος της προκάλεσε το ενδιαφέρον. Ενα ενδιαφέρον που οδηγεί στη συμφωνία συνεργασίας με την Eurobank.
Η ίδια έλκει την καταγωγή από τα Χανιά και πιστεύει στο επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ελληνα.
«Οι Έλληνες πολίτες έχουν ενθουσιώδες επιχειρηματικό πνεύμα. Η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεξάρτητων επαγγελματιών στον κόσμο (35%). Με τις αναθεωρήσεις της κυβερνητικής πολιτικής και την αύξηση των κεφαλαιακών επενδύσεων, πιστεύω ότι η οικονομία μπορεί να αρχίσει να ανθίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε πέρυσι τον Δεκέμβριο στο Βήμα, σημειώνοντας ότι: «Όπως και στον Καναδά, η οικονομία στην Ελλάδα καθοδηγείται από την καινοτομία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιπροσωπεύει το 25,4% της οικονομίας, αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα είναι το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, οι μεταφορές, η διαμονή και οι υπηρεσίες τροφίμων. Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη και καινοτομία σε όλους αυτούς τους τομείς».
Ομως, όπως ανέφερε: Η οικονομική ευημερία και η επαγγελματική ανάπτυξη είναι δυνατές μόνο όταν τα άτομα έχουν τα εργαλεία για να πετύχουν. Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων με έμφαση στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση θα απαιτηθεί για να ανταγωνιστεί η Ελλάδα στην παγκόσμια οικονομία και να αξιοποιήσει πλήρως τα οφέλη της μελλοντικής καινοτομίας. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφέρει ότι τον Φεβρουάριο του 2017 το 48% των νέων στην Ελλάδα ήταν άνεργοι.
Και ακόμα επεσήμανε πως: Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να μπορέσουν οι νέοι να αναβαθμίσουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ένα εξαιρετικό μαθησιακό μοντέλο που βοηθά τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Οι ευκαιρίες διευκόλυνσης (mentorship opportunities) είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία στον χώρο εργασίας και να βοηθήσουν τους εργοδότες να καλύψουν το κενό των ιδιαίτερων δεξιοτήτων τους».
Ποια είναι η Δρ Mαρία Μπουντρογιάννη
Μία πολίτης του κόσμου. Μία γυναίκα με διεθνές κύρος.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα www.ellines.com αναφέρει ότι:
Η Μαρία Μπουντρογιάννη είναι Πρύτανης στη Σχολή Συνεχούς Εκπαίδευσης G. Raymond Chang του Πανεπιστημίου Ryerson στο Τορόντο του Καναδά.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ROM Board of Governors, του Υπουργικού Συμβουλίου του Οντάριο, Επικεφαλής Ψυχολόγος στο Hamilton Board of Education και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Wilfrid Laurier University.
Ως πρώην υπουργός του Οντάριο, η Δρ Μπουντρογιάννη υπηρέτησε σε διάφορα χαρτοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένων των Διακυβερνητικών Υποθέσεων, της Δημοκρατικής Ανανέωσης, των Υπηρεσιών για τα Παιδιά και τη Νεολαία και της Ιθαγένειας και Μετανάστευσης. Κατά την παραμονή της στην εξουσία, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για μια σειρά ομοσπονδιακών-επαρχιακών συμφωνιών ορόσημο και στη συγγραφή του Accessibility for Ontarians with Disabilities Act (AODA) [Προσβασιμότητα στους κατοίκους του Οντάριο με ειδικές ανάγκες], το οποίο έκανε το Οντάριο παγκόσμιο ηγέτη στην προσβασιμότητα. Το 2015, διορίστηκε από την κυβέρνηση του Οντάριο ως Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το βραβείο David C. Onley Award for Leadership in Accessibility.
Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, η Δρ Μπουντρογιάννη ήταν η επικεφαλής ψυχολόγος στο Hamilton Wentworth District School Board.
Έχει συγγράψει επίσης την Partnering for Prosperity, την έκθεση που προέκυψε από εκτεταμένες συζητήσεις που διεξάγονται με εταίρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την υποαπασχόληση στον Καναδά.
Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1956 στο Χάμιλτον, από Έλληνες γονείς. Έλαβε πτυχίο Bachelor of Arts από το Πανεπιστήμιο του Waterloo το 1979 και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Northland Power Inc., Canada California Business Council και Skills Connect Inc. Είναι επίσης στα διοικητικά συμβούλια του Democracy Study Center στο Κίεβο, καθώς και του Greek America Foundation στη Νέα Υόρκη.
Το 2014, το CBC τη συμπεριέλαβε στους 10 πιο σημαίνοντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Waterloo και το 2015 έλαβε ακόμα μία τιμή. Αναγνωρίστηκε από το Her Campus Waterloo ως μία από τις πέντε πιο σημαντικές γυναίκες που έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Waterloo. Το 2002, ονομάστηκε Γυναίκα της Χρονιάς στην Πολιτική από το Hamilton Status of Women Committee.
Το 1997, προσελήφθη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αξιολόγηση προτάσεων για χρηματοδότηση μεταπτυχιακών σπουδών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΤτΕ: Αμετάβλητο στο 0,25% το ποσοστό του αντικυκλικού κεφαλαιακού αποθέματος ασφαλείας
- 10 διακρίσεις για τα e-shop των METRO Cash & Carry και My market στα e-volution Awards 2025!
- Καίτη Γκρέυ: Πλήθος κόσμου στον τελευταίο αποχαιρετισμό – Στις 15:00 η κηδεία της
- NBG Securities για Σαράντης: Ο νέος μετασχηματισμός οδηγεί σε νέα επίπεδα κερδοφορίας και αποτίμησης