• Business

    Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Προχωράμε στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για τα υποβρύχια καλώδια για όλες τις διασυνδέσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο

    • NewsRoom
    Μάνος Μανουσάκης

    Μάνος Μανουσάκης


    «Ο ΑΔΜΗΕ είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της Ελλάδας στον ενεργειακό σχεδιασμό της» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του διαχειριστή στη ΔΕΘ.

    «Ο ευρωπαϊκός οικονομικός χώρος σε ό,τι αφορά την ενέργεια είναι απολύτως απαραίτητο να ενοποιηθεί μόνο και μόνο για να έχουμε φως όλοι μας, είδαμε από τα blackout που γίνανε τον Αύγουστο στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και βέβαια είναι ευκαιρία για την Ευρώπη να μπορέσει – εάν λυθούν τα προβλήματα που ανέφερε ο υπουργός προηγουμένως για τα θέματα του ανταγωνισμού – να εισάγει πράσινη φθηνή ενέργεια, πλεονάζουσα, που θα παράγεται στη Βόρεια Αφρική και στην Μέση Ανατολή» συνέχισε ο κ. Μανουσάκης.

    «Σε όλα αυτά ο ΑΔΜΗΕ θέλει να συνδράμει στη στρατηγική που χαράζει η Ελλάδα. Ο ΑΔΜΗΕ είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της Ελλάδας στον ενεργειακό της σχεδιασμό και θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του, το οποίο με αυτοθυσία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει αυτή την ανάπτυξη που χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω για τον οργανισμό, δεν υπάρχει όμοια της και σε ποιότητα και σε ποσότητα σε κανέναν άλλον ευρωπαίο διαχειριστή τα τελευταία οκτώ χρόνια. Αυτό έχει γίνει με πάρα πολύ σκληρή δουλειά και, χωρίς τους εργαζόμενους, καμία διοίκηση δεν μπορεί να πετύχει αυτά τα συγκεκριμένα επιτεύγματα», πρόσθεσε.

    Ο κ. Μανουσάκης περιέγραψε επίσης τα επόμενα βήματα, από πλευράς του ΑΔΜΗΕ, για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις στη χώρα.

    «Για το επόμενο διάστημα, περνάμε πια στην δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για τα υποβρύχια καλώδια για όλες τις διασυνδέσεις μας στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Θυμίζω, ότι, λόγω της στενότητας της αγοράς, αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίον κάνουμε αυτούς τους διαγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι εγκαίρως, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε υποβάλει στη ρυθμιστική αρχή περνώντας τη δεύτερη φάση να καταφέρουμε να προχωρήσουμε.

    Και βέβαια, το δεύτερο είναι ότι προχωράμε και με το διαγωνισμό για τα Δωδεκάνησα, το αμέσως επόμενο διάστημα. ‘Αρα, λοιπόν, θέλω να πω ότι προφανώς το ότι αναλαμβάνουμε μεγάλα εγχειρήματα, αυτό εμπεριέχει και πολύ σημαντικές προκλήσεις. Αλλά θέλω να είστε σίγουροι ότι, όπως όλα αυτά τα οκτώ χρόνια, ο ΑΔΜΗΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Έχουμε δείξει στο παρελθόν, ότι έχουμε ξεπεράσει πάρα πολλές δυσκολίες, θα προχωρήσουμε παρακάτω δυνατά όπως πάμε μέχρι σήμερα».

    Ο κ. Μανουσάκης ανέφερε πως ο ΑΔΜΗΕ από την αρχή επέδειξε πνεύμα συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καθώς ΑΔΜΗΕ είναι ένας οργανισμός που κατά 51% μέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο και «δεν ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος των μετόχων του, ενδιαφέρεται για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και για την προστασία του περιβάλλοντος».

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Σπύρος Αρσένης: Στα επόμενα χρόνια η πλειονότητα των χρηματοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας θα είναι σε «πράσινα» projects

    Γιάννης Βρούτσης: Το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδας – Λύση για το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο που θα βοηθήσει τον Άρη

    Γκίκας Χαρδούβελης: Οι Έλληνες έχουν το χάρισμα της καινοτομίας – Συνεργασία NBG Business Seeds και ΕΒΕΑ για τις startups



    ΣΧΟΛΙΑ