Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Maersk: Έσοδα 15,8 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο λόγω αύξησης της διακίνησης κοντέινερ

Vincent Clerc

Vincent Clerc, CEO της A.P. Moller-Maersk

Σαφώς βελτιωμένα από τα αναμενόμενα είναι για την AP Møller-Mærsk, τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία (τα πλήρη ενδιάμεσα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο θα ανακοινωθούν στις 31 Οκτωβρίου) ο ναυτιλιακός όμιλος της Δανίας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, κατέγραψε κύκλο εργασιών 15,8 δισ. δολάρια το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου , Ebitda 4,8 δισ. και Ebit 3,3 δισ .

Ως εκ τούτου, οι στόχοι για ολόκληρο το 2024 έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

«Δεδομένων των σταθερών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, διευκρινίζει η εταιρεία, σε συνδυασμό με την έντονη ζήτηση από την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και τη συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, η Apmm αναμένει τώρα ένα βασικό Ebitda μεταξύ για ολόκληρο το έτος 2024, 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα Ebit μεταξύ 5,2 και 5,7 δισεκατομμυρίων (προηγουμένως μεταξύ 9 και 11 δισεκατομμυρίων και μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων αντίστοιχα) και μια ελεύθερη ταμειακή ροή τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων (προηγουμένως 2 δισεκατομμύρια)».

Η πρόβλεψη για την αύξηση του όγκου της παγκόσμιας αγοράς εμπορευματοκιβωτίων για ολόκληρο το έτος έχει αναθεωρηθεί σε +6%, από αύξηση μεταξύ 4% και 6%.

Η ανοδική αναθεώρηση των οικονομικών προβλέψεων αποτελεί θετικό μήνυμα για τους επενδυτές και ενισχύει τη θέση της Maersk μεταξύ των κορυφαίων ομίλων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Οι προβλέψεις της εταιρείας αντικατοπτρίζουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην παγκόσμια αγορά, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου των γεωπολιτικών εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες έχουν διαταράξει τους εμπορικούς δρόμους και έχουν αυξήσει το λειτουργικό κόστος.

Παρά τις δυσκολίες αυτές, η εταιρεία της Δανίας κατάφερε να διατηρήσει ισχυρές επιδόσεις χάρη στην ικανότητά της να προσαρμόζεται γρήγορα στις συνθήκες της αγοράς και να εκμεταλλεύεται νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η Maersk συνεχίζει επίσης να επενδύει στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα , εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του στόλου της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για περαιτέρω επέκταση του παγκόσμιου δικτύου μεταφορών της, με νέες υπηρεσίες και διαδρομές που συνδέουν μεγάλες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Παπουτσάνης: Αύξηση EBITDA κατά 21% και ενίσχυση των επωνύμων προϊόντων κατά 14% στο 9μηνο

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ, ΜΥΤΙΛ, ΠΕΙΡ

ΔΕΔΔΗΕ: «Πέναλτι» 100 % για τις ρευματοκλοπές