• Business

    LVMH: Θα πληρώσει επιπλέον φόρο 800 εκατ. ευρώ το 2025 για τη μείωση του γαλλικού χρέους

    • Bloomberg
    Μπερνάρ Αρνό (LVMH)

    Μπερνάρ Αρνό (LVMH)


    Η LVMH αναμένει να πληρώσει έως και 800 εκατ. ευρώ (870 εκατ. δολάρια) σε πρόσθετους φόρους το επόμενο έτος, αφού η Γαλλία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις εισφορές στις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου δημοσιονομικού ελλείμματος.

    Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης με αναλυτές την Τρίτη, ο οικονομικός διευθυντής της LVMH Jean-Jacques Guiony δήλωσε ότι οι πρόσθετοι εταιρικοί φόροι θα πρέπει να κυμανθούν μεταξύ 700 και 800 εκατ. ευρώ για την εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Παρίσι.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία παρουσίασε σχέδιο προϋπολογισμού που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους σε μια προσπάθεια να μειώσει το μεγάλο χρέος της.

    Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, οι προσωρινές εισφορές σε περισσότερες από 400 κερδοφόρες εταιρείες με ετήσια έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, θα αποφέρουν 8 δισ. ευρώ το επόμενο έτος και 4 δισ. ευρώ το 2026.

    Η Moët Hennessy Louis Vuitton πληρώνει το 4,5% των παγκόσμιων εταιρικών φόρων στη Γαλλία και αν η αύξηση αυτή γίνει πραγματικότητα η συμβολή της θα αυξηθεί περίπου στο 10%, δήλωσε ο Guiony.

    Αυτό θα πρέπει να απαλύνει «τους φόβους ότι δεν συμβάλλουμε στην προσπάθεια του προϋπολογισμού», δήλωσε ο Guiony.

    Ο προϋπολογισμός του 2025 αποτελεί κρίσιμο μέρος των προσπαθειών του πρωθυπουργού Μισέλ Μπαρνιέ να αποκαταστήσει την πολιτική και δημοσιονομική τάξη μετά από μήνες αστάθειας και αβεβαιότητας που προκλήθηκαν από την απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

    Μιλώντας την Κυριακή, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis NV Κάρλος Ταβάρες προέβλεψε ότι τα γαλλικά σχέδια για αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα πλήξουν τις επενδύσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    LVMH: Οι Κινέζοι γυρίζουν τη πλάτη στις πολυτελείς τσάντες – Απογοήτευση στον κλάδο

    Μήπως οι τσάντες Dior και Gucci έγιναν πολύ ακριβές ακόμα και για τους super rich;

    Απτόητη η Louis Vuitton στην Ελλάδα – Αυξάνει πωλήσεις και προσωπικό



    ΣΧΟΛΙΑ