• Business

    LVMH: Νέα ηχηρή αποχώρηση στελέχους από τον όμιλο ειδών πολυτελείας

    • Bloomberg
    Philippe Schaus, επικεφαλής του τμήματος κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών της LVMH

    Philippe Schaus, επικεφαλής του τμήματος κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών της LVMH


    Ο επικεφαλής του τμήματος κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών της LVMH πρόκειται να αποχωρήσει, την ώρα που ο όμιλος πολυτελών ειδών παλεύει με την πτώση της καταναλωτικής ζήτησης στην Κίνα, που έχει πλήξει τις πωλήσεις του κονιάκ και της σαμπάνιας.

    Ο Philippe Schaus, 61 ετών, θα φύγει από την LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, ενώ η ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει την αποχώρησή του αναμένεται άμεσα, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, στο Bloomberg.

    Τόσο η LVMH όσο και ο Schaus αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Η σχεδιαζόμενη κίνηση έρχεται μετά την προ ημερών ανακοίνωση της LVMH, για την πτώση των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, με τα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά να αποτελούν και πάλι το τμήμα με τις χειρότερες επιδόσεις. Το τμήμα πλήττεται ιδιαίτερα από την χαμηλότερη κινεζική ζήτηση για προϊόντα όπως το κονιάκ Hennessy.

    Είναι επίσης η τελευταία αλλαγή στην εν εξελίξει αναδιάρθρωση της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου του δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault, που πιθανότατα θα προκαλέσει περαιτέρω ερωτήματα γύρω από τη μελλοντική ηγεσία του.

    Ο Chris de Lapuente, ο οποίος επιβλέπει το τμήμα που περιλαμβάνει και τη Sephora, είναι άλλο ένα στέλεχος υψηλού προφίλ που πρόκειται να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου. Είναι 61 ετών και η LVMH δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί.

    Ο γεννημένος στο Λουξεμβούργο Schaus εντάχθηκε στη LVMH πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, αρχικά στη Louis Vuitton, προτού μετακινηθεί στην επιχείρηση αφορολόγητων ειδών DFS του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ.

    Ο Schaus ήταν επικεφαλής της Moet Hennessy, του τμήματος που μαζί με το κονιάκ περιλαμβάνει επίσης ετικέτες σαμπάνιας όπως η Moet & Chandon, τα τελευταία επτά χρόνια. Εντάχθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της LVMH πριν από 12 χρόνια.

    Το τμήμα κρασιών και αλκοολούχων ποτών είχε τη χειρότερη επίδοση τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας μία τάση που ξεκίνησε το 2023.

    Η LVMH ελέγχεται από τον Arnault ο οποίος είναι 75 ετών και τα πέντε παιδιά του εργάζονται όλα μέσα στον όμιλο.

    Μόνο η Delphine Arnault, το μεγαλύτερο παιδί του, συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή. Η Delphine είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Christian Dior Couture, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας μόδας του ομίλου μετά τη Louis Vuitton.

    Διαβάστε επίσης:

    LVMH: Θα πληρώσει επιπλέον φόρο 800 εκατ. ευρώ το 2025 για τη μείωση του γαλλικού χρέους

    LVMH: Οι Κινέζοι γυρίζουν τη πλάτη στις πολυτελείς τσάντες – Απογοήτευση στον κλάδο

    Μήπως οι τσάντες Dior και Gucci έγιναν πολύ ακριβές ακόμα και για τους super rich;



    ΣΧΟΛΙΑ