• Business

    LVMH (Louis Vuitton): Νευρικότητα εν αναμονή των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου

    • Bloomberg
    Bernard Arnault, ιδρυτής ομίλου LVMH

    Bernard Arnault, ιδρυτής ομίλου LVMH


    O όμιλος LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton είχε πιθανότατα άλλο ένα δύσκολο τρίμηνο, οπότε οι επενδυτές αναμένουν τις ενδείξεις σχετικά με το αν ο κλάδος ειδών πολυτελείας έχει βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα ή αν αναμένεται περαιτέρω πίεση στα αποτελέσματα.

    Ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας είναι ο πρώτος από τους ισχυρούς του κλάδου στην Ευρώπη, που θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το bloomberg. Η ανακοίνωση αναμένεται την Τρίτη.

    Παρά το γεγονός ότι η τεράστια γκάμα των εμπορικών σημάτων και των κατηγοριών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του Bernard Arnault μπορεί να λειτουργήσει ως “μαξιλάρι” απέναντι στην αδύναμη ζήτηση, οι ανησυχίες για την Κίνα παραμένουν έντονες.

    Την ίδια ώρα, οι εντάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής δασμών αυξάνουν την πίεση για τις εταιρείες του κλάδου πολυτελών ειδών.

    «Μια παρατεταμένη καταναλωτική επιβράδυνση θα μπορούσε να διευρύνει το χάσμα της ικανότητα των εταιρειών ειδών πολυτελείας να θωρακίσουν το λειτουργικό περιθώριο κέρδους, με τις πιο ακριβές μάρκες να βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να μετακυλήσουν το κόστος στις τιμές και τα νέα premium σχέδια», δήλωσε η Deborah Aitken του Bloomberg Intelligence.

    Σημειώνεται ότι οι εταιρείες ειδών πολυτελείας έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την πτώση των κινεζικών καταναλωτικών δαπανών.

    LVMH's Revenue Growth Remains Under Pressure in Asia |
    Η αύξηση των εσόδων της LVMH παραμένει υπό πίεση στην αγορά της Ασίας

    Η LVMH αναμένεται να ανακοινώσει οργανική αύξηση των πωλήσεων κατά 2,9% για τη μόδα και τα δερμάτινα είδη, χαμηλότερη από το 9% του προηγούμενου έτους.

    Οι πωλήσεις στην Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, πιθανότατα διολίσθησαν κατά 14%, σημειώνοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη περίοδο.

    Η ανάπτυξη μπορεί να σταθεροποιηθεί τους επόμενους μήνες εάν οι βασικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της μόδας και των δερμάτινων ειδών, φτάσουν τα ποσοστά του δεύτερου τριμήνου και τα ταξίδια ανακάμψουν, δήλωσε η Deborah Aitken.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Bernard Arnault επενδύει στο ποδόσφαιρο: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Paris – Θα συμμετέχει και η Red Bull

    Μήπως οι τσάντες Dior και Gucci έγιναν πολύ ακριβές ακόμα και για τους super rich;

    Η LVMH έκλεισε συμφωνία χορηγίας με την Formula 1 – Aντικατέστησε την Rolex



    ΣΧΟΛΙΑ