Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Lufthansa: «Απογείωση» εσόδων το β’ τρίμηνο – Τριπλασιασμός EBIDTA

Carsten Spohr , CEO Lufthansa

Carsten Spohr , CEO Lufthansa

Yψηλή θα παραμείνει στο σύνολο του έτους η ζήτηση για ταξίδια, ειδικά σε κατηγορίες premium, σύμφωνα με τη Lufthansa, η οποία ανέφερε σήμερα άλμα στα έσοδα και τα κέρδη του β’ τριμήνου.

Οι κρατήσεις για τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο ήταν κατά μέσο όρο πάνω από το 90% του όγκου συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα, ωθώντας τη Lufthansa να επεκτείνει τη χωρητικότητά της στο 88% από το 2019 το γ’ τρίμηνο, ανέφερε ο γερμανικός όμιλος Deutsche Lufthansa.

Ο αεροπορικός όμιλος ανακοίνωσε έσοδα 9,39 δισ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, αυξημένα κατά 17% σε ετήσια βάση.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 881 εκατ. ευρώ από 259 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIDTA)  σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 1,09 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για έσοδα 9,4 δισ. ευρώ, καθαρά κέρδη 713 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα της τάξης των 1,04 δισ. ευρώ.

Για ολόκληρο το έτος 2023, αναμένει πλέον τα προσαρμοσμένα EBIT να ανέλθουν σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, από 1,5 δισεκατομμύρια πέρυσι.

Το φετινό ποσοστό, θα ένα από τα καλύτερα μεγέθη στην ιστορία της.

Ταξίδια παρά τον υψηλό πληθωρισμό

Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες επωφελήθηκαν από την «έκρηξη» των ταξιδιών αναψυχής μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19, αν και υπήρχε ανησυχία ότι η αύξηση της ζήτησης – και τα ισχυρά κέρδη που προέκυψαν – θα μπορούσαν να χάσουν τη δυναμική τους τη φθινοπωρινή περίοδο καθώς ο υψηλός πληθωρισμός αρχίζει να συμπιέζει τις δαπάνες των επιβατών.

Η ανταγωνίστρια της Lufthansa, IAG, τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι «έχει υπόψη της» την αβεβαιότητα στην ευρύτερη οικονομία, παρόλο που ανέφερε τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Η Ryanair, εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς τις προβλέψεις της ζήτησης για το υπόλοιπο του 2023.

Ωστόσο, η Lufthansa, στην οποία ανήκουν οι αερομεταφορείς Austrian Airlines, SWISS και Eurowings, είναι πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές της αγοράς, ενώ ανέφερε και νέα δρομολόγια για φέτος και του χρόνου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι επανέφερε ακόμη δύο A380 σε προγραμματισμένα δρομολόγια φέτος, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερα μαζί με τα νέα Boeing 787 και Airbus A350 το επόμενο έτος.

Όσον αφορά τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, τόνισε ότι η αύξηση της χωρητικότητας θα προέλθει κυρίως από την επέκταση των συνδέσεων με την Ασία, δεδομένου του εκ νέου ανοίγματος μεγάλων αγορών όπως αυτών της Κίνας και η Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης: 

BMW: Άλμα 28% στα κέρδη EBIT το β’ τρίμηνο – Διπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

tbi bank και Ekdromi.gr για διακοπές χωρίς περιορισμούς

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο – Συνεχίζεται η ανοδική πορεία