ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως και στην περίπτωση άλλων κορυφαίων οίκων πολυτελείας, η διαδοχή ενός κολοσσού και ενός ιστορικού brand δεν γίνονται εν μία νυχτί. Ο Λορέντζο Μπερτέλι, γνωστός περισσότερο για την αγάπη του στους αγώνες αυτοκινήτων, παρά τις διοικητικές του ικανότητες, θα είναι ο επόμενος διάδοχος του ιστορικού και δημοφιλούς brand Prada.
Όμως η μεταβατική περίοδος θεωρείται δεδομένη. Όταν ο πατέρας του Πατρίσιο Μπερτέλι άφησε να εννοηθεί ο μεγαλύτερος γιος του θα αναλάβει το brand, αναλυτές και ειδικοί του χώρου της μόδας είχαν τις αμφιβολίες τους.
Περίοδος αλλαγών
Ο ιταλικός οίκος έχει ήδη μπει σε μια διαδικασία υλοποίησης της περίπλοκης διαδοχής ενός brand που μετράει 110 χρόνια και από την δεκαετία του 1970 είχε στο τιμόνι τον Πατρίτσιο Μπερτέλι και την Μιούτσια Πράντα.
Άλλωστε η διοίκηση περιλαμβάνει και τα brands Miu Miu και Church’s, με την οικογένεια να έχει ήδη αναθέσει στον πρώην επικεφαλής της Luxottica, Αντρέα Γκέρα ως διάδοχο του ζευγαριού και τον Τζιαφράνκο Ντ’ Ατις, προερχόμενο από την Dior, ως επικεφαλής της Prada.
Αυτοί οι δύο θα «τρέξουν» την επιχείρηση, όσο ο 34χρονος Λορέντζο θα προετοιμάζεται για την διαδοχή και θα φροντίσουν να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η μετάβαση στα χέρια του.
Ο οίκος της Prada, βρίσκεται σε μία κομβική περίοδο που επιχειρεί, όπως και ο ανταγωνισμό, να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό νέων πελατών, καθώς η Generation Z αυξάνει ολοένα και περισσότερο τις πωλήσεις σε μάρκες πολυτελείας. Άλλωστε οι τιμές της ποικίλλουν για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια.
Ο 34χρονος κληρονόμος, λάτρης της ταχύτητας
Ο Λορέντζο εργάζεται ήδη στη Prada και στο παρελθόν έχει περάσει από τη θέση του επικεφαλής σε πολλές θέσεις όπως στο τμήμα Ψηφιακής Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Στον ελεύθερο του χρόνο αγωνίζεται ως ιδιώτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι. Έκανε το ντεμπούτο του το 2011, κι έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερα δημοφιλή φιγούρα στους λάτρεις των αυτοκινήτων.
Και κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Prada έχει κάνει αρκετές «θυσίες», όπως το να αποσύρει τον Φεβρουάριο του 2022 τη συμμετοχή του στους αγώνες αυτοκινήτων WRC, μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, γιατί έπρεπε να παρευρεθεί στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.
Ο Λορέντζο, πρώην οδηγός αγώνων, είναι «πολύ σκληρά εργαζόμενος και μαθαίνει πολύ γρήγορα, αλλά δεν είναι δημιουργικό μυαλό», ανέφερε πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια στους FT.
Ο γρίφος της διαδοχής
Κι ενώ ο Λορέντζο παλεύει να αποδείξει την αξία του αποκτώντας εμπειρία μέσα στον οίκο πολυτελείας, οι γνώστες του χώρου ανησυχούν αν εκτός από διοικητικές ικανότητες, διαθέτει και τη «σπίθα» των γονιών του.
Οι γονείς του Λορέντζο αφήνουν σημαντική κληροονομία πίσω τους με την αποχώρησή τους κι ένα βάρος στον νεαρό κληρονόμο. Το ζευγάρι ξεκίνησε να διοικεί την τοπική επιχείρηση δερμάτινων ειδών της οικογένειας της Μιούτσια και πλέον διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα brands στον κόσμο.
Τόσο ο Πατρίτσιο όσο και η Μούτσια δεν αντιμετωπίστηκαν από την βιομηχανία ως οι επικεφαλής του ομίλου, αλλά ως τα δημιουργικά μυαλά πίσω από κάθε νέα πρωτοβουλία της Prada.
Περιγραφές αναφέρουν ότι η Μιούτσια, η οποία αν και σχεδιάστρια, δεν είχε ιδέα από βασικές αρχές της ραπτικής, καθώς είχε σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, καθόταν μαζί με τον Πατρίτσιο και ανακάλυπταν νέες πρωτότυπες ιδέες σχεδίων.
Βέβαια, ο Λορέντζο έχει καταφέρει να πείσει κάποιους για την παρουσία στη Prada. Μπορεί ακόμα να μην έχει δικαιωθεί στο αν διαθέτει το δημιουργικό πνεύμα των γονέων του, όμως στα deals και τις πρωτοβουλίες έχει ήδη ξεχωρίσει.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, δική του ήταν η ιδέα να αναζητήσει πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα και να αναδείξει νέες ιδέες για το μάρκετινγκ και τις διαδικτυακές πωλήσεις.
Διαβάστε επίσης:
Miuccia Prada: H γυναίκα που έκανε την Prada το κορυφαίο brand name του κόσμου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γάζα: Σε ισχύ η εκεχειρία από αύριο στις 08:30 το πρωί, λέει το Κατάρ
- Κορυδαλλός: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο
- Παπαθανάσης: Στις 45.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου ΙΙ» – Στα τέλη Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση
- Παπαστεργίου: Η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παράγοντας ενδυνάμωσης του εγχώριου τεχνολογικού οικοσυστήματος