Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Lockheed Martin: Συνεχίζει τις παραδόσεις F-35 παρά τις καθυστερήσεις στο λογισμικό

Δύο F-35 στον αέρα

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο παρέλαβε τελικά ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος F-35, καθώς αποφάσισε να μην  περιμένει άλλο τις καθυστερημένες αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού, επιτρέποντας την επανέναρξη των πληρωμών προς τη Lockheed Martin.

Η παράδοση ενός αεροσκάφους την Παρασκευή ήταν η πρώτη μετά από την παύση του 2023, δήλωσε ο Mark Woodbury, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Αμυντικών Συμβάσεων των ΗΠΑ.

Η κίνηση έρχεται αφότου οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν μπορούσε να περιμένει άλλο να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι της πλήρους αναβάθμισης της έκδοσης TR-3, δεδομένου ότι τα αεροσκάφη έμειναν σταθμευμένα σε μια εγκατάσταση της Lockheed στο Τέξας και οι πιλότοι δεν μπορούσαν να πετάξουν με αυτά.

Αντίθετα, το Πεντάγωνο αποφάσισε να μετασκευάσει τα τζετ αργότερα, όταν η νέα αναβάθμιση θα δοκιμαστεί πλήρως.

Το Πεντάγωνο παρακρατούσε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια σε τελικές πληρωμές για κάθε μη παραδοθέν αεροσκάφος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ειδικής αναλύτριας της Jefferies, Sheila Kahyaoglu.

Η Lockheed σχεδιάζει να παραδώσει μεταξύ 75 και 100 αεροσκάφη έως τις 31 Δεκεμβρίου, που σημαίνει ότι η αλλαγή θα μπορούσε να αποφέρει 700 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία σε αυτό το διάστημα, ανέφερε η Kahyaoglu.

Διαβάστε επίσης

Κογκρέσο: Καθυστερεί κι άλλο η παράδοση της αναβαθμισμένης έκδοσης των Lockheed F-35 στις ΗΠΑ

Πολεμική Αεροπορία: Lockheed Martin και EAB παρέδωσαν το 20ο ελληνικό F-16 Viper

Lockheed Martin: Άλμα σχεδόν 14% στις πωλήσεις α’ τριμήνου