ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το όραμα της Lancom για την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε σημαντικό κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων, μετά και την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Balkan Gate Thessaloniki, παρουσίασε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της ταχέως αναπτυσσόμενης ελληνικής εταιρείας που εξειδικεύεται στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών cloud και Data Center, καθώς και σε αυτόν των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις.
Το Balkan Gate, το τρίτο ιδιόκτητο Data Center της Lancom, αποτελεί το μεγαλύτερο “ουδέτερο” (carrier neutral) κέντρο δεδομένων της Βόρειας Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα, πιο προηγμένα και ενεργειακά αποδοτικά Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η αρχική του έκτασή του φτάνει τα 2.500 τ.μ., με αρθρωτό σχεδιασμό, και μπορεί να υποστηρίξει έως και 400 Rack πριν την οριστική επέκτασή του στα 10.000 τ.μ.
Χάρη στη γεωστρατηγική του θέση και σε συνδυασμό με τις λοιπές αντίστοιχες υποδομές της Lancom, μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών που επιδιώκουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην καρδιά των Βαλκανίων. Στόχος άλλωστε της “ουδέτερης” αυτής υποδομής αποθήκευσης δεδομένων είναι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συνδεθεί με όλους τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καθώς και με μεγάλες διεθνείς τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού της σχεδίου, η Lancom έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την κατασκευή του τέταρτου κέντρου δεδομένων της στην Κρήτη. Το Balkan Gate Crete, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο Tier III carrier neutral Data Center της περιοχής, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024. Στόχος της στρατηγικής αυτής επένδυσης είναι να αποτελέσει έναν αποκλειστικά ουδέτερο κόμβο πάνω στον οποίο θα συνδέονται όλα τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών που θα ποντιστούν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και θα προσαιγιαλώνονται στα υφιστάμενα και μελλοντικά Cable Landing Stations (CLS) του νησιού.
Με την ολοκλήρωσή του το Balkan Gate Crete θα διασυνδεθεί άμεσα με τα υπόλοιπα τρία ιδιόκτητα Data Center της εταιρείας, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια ολοκληρωμένη τηλεπικοινωνιακή διαδρομή κατά μήκος της χώρας, η οποία θα προσφέρει εγγυημένη, ασφαλή και ταχύτατη μεταφορά δεδομένων από τα Βαλκάνια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
“Η επίσημη έναρξη του Balkan Gate στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στις αρχές του 2022, συνοδεύτηκε από μνημόνια συνεργασίας με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους διεθνούς εμβέλειας, επικυρώνοντας το όραμά μας να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη κόμβο δεδομένων της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Το νέο επενδυτικό μας πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει την δημιουργία του τέταρτου κέντρου δεδομένων μας και πρώτου TIER III carrier neutral Data Center στην περιοχή της Κρήτης, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας τηλεπικοινωνιακής όδευσης στον άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Κρήτη, καθώς και μιας εντελώς νέας, βέλτιστης διέλευσης από τη Μέση Ανατολή, την Βορειοανατολική Αφρική και την Ασία προς την Κεντρική και Βορειοανατολική Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό επαναπροσδιορίζουμε τη θέση της Ελλάδας στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη και δημιουργούμε πρόσφορο έδαφος για την όδευση νέων υποθαλάσσιων οπτικών ινών μέσω της χώρας μας”, ανέφερε ο Γιώργος Νώλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.
Η Lancom είναι η πρώτη 100% ελληνική εταιρεία που διαθέτει τρία ιδιόκτητα Data Centers, τα οποία καλύπτουν γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών cloud (IaaS/PaaS/SaaS), Data Center αλλά και τηλεπικοινωνιών FTTB (Fiber to the Business).
H εταιρεία ιδρύθηκε από τους Γιώργο και Σταύρο Νώλη το 2009, στην Θεσσαλονίκη, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στον χώρο των cloud υπηρεσιών συνδυαστικά με την παροχή διασυνδέσεων υψηλών ταχυτήτων στους πελάτες της. Το 2014, σε συνέχεια της στρατηγικής ανάπτυξής της, αποφάσισε να επεκταθεί στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας το δεύτερο ιδιόκτητο Data Center της, προσφέροντας πρώτη στη χώρα, υπηρεσίες disaster recovery (DRaaS) σε εταιρικούς πελάτες της Βόρειας και Νότιας Ελλάδας.
Σήμερα, μέσω του εκτεταμένου και διασυνδεδεμένου δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει (60 χλμ. στην Θεσσαλονίκη και 330 χλμ. στην Αθήνα), αλλά και των τριών Data Center της, προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών Enterprise Class Cloud & Data Center (Cloud VPS, Cloud Backup, Disaster Recovery, Internet Leased Lines, VPN, International Connectivity, Security Services, Colocation, Cloud PBX,) σε περισσότερες από 1250 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Η εταιρεία καταγράφει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, απασχολώντας σήμερα πάνω από 70 άτομα.
Διαβάστε επίσης
ΔΥΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί