Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Lamda Development: Το «The Ellinikon Moments» υποδέχεται τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma

Kengo Kuma, Αρχιτέκτονας

Kengo Kuma, Αρχιτέκτονας

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την LAMDA Development, στο πλαίσιο των δράσεων για το «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας» και της ενότητας Talks του θεσμού The Ellinikon Moments, υποδέχεται την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, για μια μοναδική ομιλία, τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα KUMA Kengo.

Ο διακεκριμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας (η αρχιτεκτονική εταιρεία του οποίου έχει σχεδιάσει και τη Riviera Galleria) θα μιλήσει στο τέταρτο “Talk” για τη διαχρονική προσπάθειά του να επανασυνδέσει την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον και να διατηρήσει τη συνέχεια μεταξύ φυσικού και κοινωνικού πλαισίου, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και παραδοσιακά μοτίβα.

Πριν από την ομιλία, θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο The Ellinikon Experience Centre, όπου φοιτητές από την Ιαπωνία και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θέμα «Υλικοί Πολιτισμοί: ο τρόπος του ξύλου και ο τρόπος της πέτρας» που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ιαπωνίας για φοιτητές αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο της επετειακής χρονιάς, με την ευγενική υποστήριξη της Alberta Shipmanagement και του Kuma Lab (Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο του Tokyo).

Υπεύθυνοι των εργαστηρίων αυτών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά σε Ιαπωνία και Ελλάδα, ήταν o κ. KUMA Kengo, Ομότιμος Καθηγητής, University of Tokyo & ιδρυτής της αρχιτεκτονικής εταιρείας Kengo Kuma & Associates και ο κ. TOSHIKI Hirano, Επίκουρος Καθηγητής στο εργαστήριο Kuma Lab, University of Tokyo, καθώς και ο κ. Άρης Καφαντάρης, Επικεφαλής Έργων της εταιρίας Kengo Kuma & Associates και o Δρ. Βασίλης Γκανιάτσας, Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. που παρείχαν την οργανωτική καθοδήγηση.

Η συμμετοχή στο “Talk” «Η επανασύνδεση της Αρχιτεκτονικής με τη Φύση» είναι δωρεάν, με απαραίτητη την προκράτηση θέσης εδώ.

Αντίστοιχα απαιτείται προκράτηση για τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε αυτό τον σύνδεσμο (ενεργός από τις 6 Σεπτεμβρίου).

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, παρέχεται υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς, από την κεντρική Πύλη Εισόδου του The Ellinikon Experience Park (Οδός Ελ. Βενιζέλου) προς το parking του The Ellinikon Experience Park.

Η ομιλία θα προβληθεί και μέσω livestream από το κανάλι του The Ellinikon στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Κλουκίνας -Λάππας: Πώληση ακινήτου έναντι 6,3 εκατ. ευρώ

Σαράντης: Στα 302,6 εκ. ευρώ οι δημοσιευμένες πωλήσεις στο εξάμηνο

Alpha Bank: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του e-banking