Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): «Η αγορά είναι ανταγωνιστική αλλά δεν ανησυχούμε»

Κώστας Νεμπής, CEO ΟΤΕ

Κώστας Νεμπής, CEO ΟΤΕ

Υπερήφανος για τη νέα του θέση ως πρόεδρος και CEO του ομίλου ΟΤΕ εμφανίστηκε ο Κώστας Νεμπής, στη πρώτη του επίσημη τοποθέτηση κατά τη διάρκεια του conference call σε αναλυτές.

Ο κ. Νεμπής τόνισε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να μεγαλώνει, να τρέχει γρήγορα τις επενδύσεις του, με βασικό στόχο να γίνει ένας από του μεγαλύτερους digital players στην Ευρώπη. Ενώ αυτό που θέλει είναι να δημιουργεί αξία σε πελάτες, μετόχους αλλά και σε όλη την χώρα.

Ο νέος CEO του ομίλου μίλησε για την στρατηγική του ΟΤΕ τα επόμενα χρόνια, που στηρίζεται στην ανάπτυξη των δικτύων FTTH, αλλά και του δικτύου 5G, που όπως είπε είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στη χώρα. «Καθώς αυξάνονται οι ανάγκες για επικοινωνία και ψηφιοποίηση στην Ελλάδα, είμαι βέβαιος ότι οι προοπτικές που έχουμε μπροστά μας είναι θετικές και μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας» επεσήμανε.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης είναι καθώς η Ελλάδα είναι πίσω σε σχέση με τα δεδομένα στην Ευρώπη, τόσο στην οπτική ίνα όσο και στην συνδρομητική τηλεόραση.

Παράλληλα μίλησε για τη σπουδαία στρατηγικής σημασίας συμφωνία με τη Nova, η οποία όπως είπε φιλοδοξεί να ενισχύσει τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και τα έσοδα,, ενώ παράλληλα συνιστά ένα σημαντικό βήμα κατά της πειρατείας.

Ο κ. Μπάμπης Μαζαράκης τόνισε ότι οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται, ενώ το CAPEX είναι μεταξύ 610 εκατ. και 620 εκατ. ευρώ, με αιχμή την ανάπτυξη των υποδομών FTTH που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2027.

Ο κ. Νεμπής μίλησε για την πρόσφατη εξέλιξη αναφορικά με την απόφαση για εκπτώσεις όγκου στις τιμές χονδρικής οπτικής ίνας FTTH, με τον ίδιο να λέει ότι έχει λάβει την έγκριση από ΕΕΤΤ και Κομισιόν και μένουν κάποιες λεπτομέρειες με τους υπόλοιπους παρόχους (Nova – Vodafone), για να πέσουν οι υπογραφές και να τεθεί επίσημα σε λειτουργία ο νέος κανονισμός. Όπως είπε είναι μια πολύ σημαντική τομή, καθώς θα είναι μείωση στις τιμές χονδρικής σχεδόν 28% και θα ωφελήσει τους πάντες (παρόχους και κοινωνία) για να τρέξουν γρηγορότερα τις επενδύσεις σε FTTH αλλά και να αυξηθεί η διείσδυση οπτικής ίνας.

Για τον ανταγωνισμό στην αγορά, ο κ. Νεμπής είπε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, η αγορά παραμένει πολύ ανταγωνιστική και σε ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο, ωστόσο όπως είπε δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

Για την διαδικασία πώλησης της Telekom Romania, ο κ. Μπάμπης Μαζαράκης είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται νεότερα μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

J.P. Morgan για ΔΕΗ και ΟΤΕ: Παραμένει αγοραστής στις μετοχές τους

Deutsche Bank για ΟΤΕ: Το πρώτο στίγμα της νέας διοίκησης – Τιμή στόχος τα 19,5 ευρώ ανά μετοχή

ΟΤΕ: Στα 283 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα κέρδη, αυξημένα κατά 5,3% το α’ εξάμηνο