• Business

    Κωνσταντίνος Μπουτάρης. Δυο μήνες προθεσμία του δίνουν οι τράπεζες

    Πέτρος Χιώτης , Δομνικη Παπαθανασίου, Νίκη και Κωσταντίνος Μπουτάρης


    Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε., με τις πιθανότητες εξυγίανσης να εμφανίζονται ιδιαίτερα περιορισμένες, καθώς μία από τις πιστώτριες τράπεζες του Ομίλου προχώρησε στη σύνταξη και αποστολή εξώδικης επιστολής, η οποία απευθύνεται στην εταιρεία.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του FnB Daily, στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρεται ότι η Μπουτάρη Οινοποιητική οφείλει να παρουσιάσει εντός 60 ημερών συγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, η πιστώτρια θα προβεί σε ρευστοποίηση των εξασφαλίσεων του Ομίλου, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο ακόμα και προσωπικά ακίνητα μετόχων της εταιρείας.

    Κωνσταντίνος , Μαρίνα και τη Χριστίνα, Μπουτάρη
    Κωνσταντίνος , Μαρίνα και τη Χριστίνα, Μπουτάρη

    Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμα το FnB Daily, η τράπεζα προειδοποιούσε πως εάν η εταιρεία του κ. Κωνσταντίνου Μπουταρη δεν προσκόμιζε το συγκεκριμένο σχέδιο θα προχωρούσε σε κινήσεις ρευστοποίησης.

    Αυτό σημαίνει ότι, εάν η Μπουτάρης δεν κινηθεί έγκαιρα στο διάστημα των δύο μηνών προθεσμίας, που της δίνονται, το σενάριο ρευστοποίησης βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

    Θυμίζουμε παράλληλα ότι οι υποχρεώσεις, που εμφάνιζε η εταιρεία έως 31/10/2015 σε Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και Μισθοδοσία, ανέρχονταν στα 9.786.212,61 ευρώ.

    mpoutari-4ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ
    Εφορία: 4,6 εκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων 3,1 εκατομμύρια σε ρύθμιση)
    Ασφαλιστικά ταμεία: 4,5 εκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια σε ρύθμιση)
    Μισθοδοσία: Οφείλονται μισθοδοσίες τεσσάρων μηνών περίπου ύψους 578.000 ευρώ έως 31/10/2015.

    Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ…
    Σε ό,τι αφορά τη σχέση της Μπουτάρης με τις τέσσερις τράπεζες, η εταιρεία έχει προβεί σε βραχυπρόθεσμη ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων έως 30/6 με την ALPHA BANK. Επίσης, η Εθνική Τράπεζα διατηρεί γραμμή factoring, ενώ η Πειραιώς έχει προβεί και εκείνη σε βραχυπρόθεσμη ρύθμιση, η οποία καθιστά το κεφάλαιο των δανείων ενήμερο, χωρίς παρόλ’ αυτά να εξοφλούνται στο 100% οι τόκοι της ρύθμισης.

    …ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ EUROBANK
    Τέλος, η θέση της Eurobank σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη διαδικασία διαφέρει, δεδομένου ότι η οικογένεια Μπουτάρη έχει συνάψει στεγαστικά δάνεια με τη συγκεκριμένη τράπεζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – έχει δοθεί ανάθεση πώλησης στην Eurobank Properties των ακινήτων σε Λυκαβηττό και Κηφισιά.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/orgi-tou-ependiti-tis-afantou-ego-thelo-na-ependiso-400-ek-den-tha-perimeno-tous-archeologous-me-ta-skoupakia/41169

     

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/i-stratigikes-kinisis-tou-v-marinaki-gia-tin-afxisi-tis-refstotitas-tis-eterias-tou/41164

     

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/gnoriste-tin-gineka-i-opia-dokimazi-sokolates-se-mia-eteria-pou-axizi-33-dis-dolaria/41133



    ΣΧΟΛΙΑ