Με καινούργια και παλιά καυτά θέματα θα κληθεί να ασχοληθεί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) Κωνσταντίνος Μασσέλος ο οποίος, εκτός απρόοπτου, θα μετακομίσει από το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου στο κτήριο της Επιτροπής στο Μαρούσι την εβδομάδα που μόλις αρχίζει. Για την τοποθέτηση του νέου προέδρου εκκρεμούσαν οι υπογραφές στη σχετική απόφαση των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να προχωρήσει η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διαδικασία που, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Το πρώτο ζήτημα που αναμένεται να τεθεί τις επόμενες μέρες είναι η εξαγορά από την Vodafone της Cyta Ελλάδος και η ακολουθούμενη συγχώνευσή τους. Το θέμα θεωρείται εν πολλοίς τυπικό, ωστόσο, μένει να δούμε αν η ΕΕΤΤ θα εκφράσει έστω και επιφυλάξεις για τον περιορισμό του αριθμού των παρόχων που βρίσκεται σε εξέλιξη, με δεδομένο ότι επίκειται και η πώληση της Forthnet. Κλίμα κατά της ενοποίησης των παρόχων έχει επιχειρήσει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με σχετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Βουλή.

Κωνσταντίνος Μασσἐλος. Πρόεδρος ΕΕΤΤ

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών της ΕΕΤΤ βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι νέες ανακοινώσεις των Cosmote και Vodafone για αλλαγές στα τιμολογιακά τους πακέτα. Οι δύο εταιρείες απέσυραν το προηγούμενο διάστημα σχετικό σχεδιασμό τους για αυξήσεις, καθώς βάσει του νέου κανονισμού Γενικών Αδειών οι πάροχοι δεν μπορούν να αλλάξουν τις τιμές σε εν ισχύ συμβόλαια.

Στα… συρτάρια της Επιτροπής ο κ. Μασσέλος θα βρει εκκρεμότητες για την εφαρμογή της καθολικής υπηρεσίας, το θέμα των ενοποιημένων υπηρεσιών σταθερής και κινητής από την πλευρά του ΟΤΕ και την υπόθεση της καταγγελίας της Vodafone κατά της Cosmote για κατάχρηση των όρων περί ανταγωνισμού στην καρτοκινητή. Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση, αφορά την κινητή τηλεφωνία η οποία δεν ρυθμίζεται, ενώ δύναται να προκαλέσει νέα «επεισόδια» μεταξύ των δύο εταιρειών και των μητρικών τους (Deutsche Telekom και όμιλος Vodafone). Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα που έχει ετοιμάσει η υπηρεσία, ο ΟΤΕ βρίσκεται να έχει παραβιάσει διατάξεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και του καταλογίζεται πρόστιμο (της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ) και της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, σε μικρότερο όμως βαθμό από ό,τι κατηγορείται από την Vodafone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χ. Μπρουμίδης (Vodafone): Κέρδισε το στοίχημα και ετοιμάζεται για το επόμενο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΤΕ: Ο στρατηγικός ρόλος του Οργανισμού στην ανάπτυξη του European Aviation Network

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Forthnet: Ποια fund παραμένουν στη μάχη της διεκδίκησης