Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

KLM: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Ισραήλ έως το τέλος του 2024

Marjan Rintel,

Marjan Rintel, CEO KLM (Πηγή: news.klm.com)

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM παράτεινε σήμερα την αναστολή των πτήσεών της προς το Ισραήλ έως το τέλος του έτους, επικαλούμενη την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην περιοχή, αποφασίσαμε να παρατείνουμε την αναστολή των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ έως το τέλος του έτους», δήλωσε η Ελβίρα φαν ντερ Φις, η εκπρόσωπος τύπου της KLM.

Έκρυθμη η κατάσταση

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ επιβεβαίωσε τη νύχτα πως έχει πλέον αρχίσει να διεξάγει «περιορισμένες», «εντοπισμένες» και «στοχευμένες» χερσαίες επιδρομές σε χωριά του νοτίου Λιβάνου, διαβεβαιώνοντας πως ο στόχος είναι στοιχεία του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ — αψηφώντας τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση.

Μετά το βαρύ πλήγμα που καταφέρθηκε στη Χεζμπολάχ την Παρασκευή, όταν δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα σε πολύνεκρο βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, ισραηλινοί ηγέτες διεμήνυσαν πως ο πόλεμος απέχει πολύ ακόμη από το να έχει τελειώσει με το κίνημα, που πρόσκειται στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ.

Το πρωί ήχησαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο.

«Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ μετά τη ρίψη βλημάτων προερχομένων από τον Λίβανο», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, ανακοίνωσε σήμερα πως επιστράτευσε άλλες τέσσερις ταξιαρχίες εφέδρων, οι οποίες θα αναπτυχθούν στο βόρειο μέτωπο, αφού ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του στον γειτονικό νότιο Λίβανο εναντίον θέσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Διαβάστε επίσης: 

Ισραήλ: Ο στρατός κάλεσε τέσσερις ταξιαρχίες εφέδρων να υπηρετήσουν στο βόρειο μέτωπο

Λίβανος: Η Βηρυτός ζητά από τον ΟΗΕ να δημιουργήσει εναέριο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί απόψε το Συμβούλιο Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Λίβανο