Δύο χρόνια μετά την εξαγορά της εταιρείας αναψυκτικών Κλιάφα από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη, εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιό της στα Tρίκαλα.

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις που αγγίζουν τα 18.000.000 ευρώ για την εταιρεία την περίοδο 2020-2021, μέρος των όποιων και για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής και εμφιάλωσης.  Όπου η Κλιάφα μπορεί να εμφιαλώσει όλη την γκάμα των αναψυκτικών, προϊόντα cola, ενεργειακά ποτά, εμφιαλωμένο νερό, τσάι και χυμούς.

Η δυνατότητα εμφιάλωσης φτάνει έως και τις 23.000 φιάλες την ώρα. Μάλιστα η ασηπτική τεχνολογία εμφιάλωσης που διαθέτει η νέα γραμμή του εργοστασίου, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας, καθιστούν την Κλιάφα ως την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών.

Στόχος της πλέον είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων της τόσο στο λιανεμπορίου όσο και στον κλάδο HORECA. Παράλληλα έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα στις αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η είσοδος στις αγορές των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Κίνας, αφού καταγράφεται ενδιαφέρον για συνεργασία από μεγάλους εμπορικούς εισαγωγικούς οίκους.

Τα εγκαίνια του εργοστασίου

Τα εγκαίνια της νέας μονάδας έγιναν το Σάββατο, παρουσία μεταξύ άλλων του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Τρικάλων και Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

«Στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, διατηρώντας πάντα την αυθεντικότητα και την ποιότητα που αντιπροσωπεύει εδώ και 100 χρόνια το όνομα Κλιάφα» δήλωσε ο Στέλιος Μ. Σαράντης, Πρόεδρος της Κλιαφας Α.Ε.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Δ. Σαράντης, Πρόεδρος της Δούμπια Α.Ε. σημείωσε πως «σήμερα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των αναψυκτικών Κλιάφα και πραγματικά έχουμε θέσει την πήχη πολύ ψηλά. Απόδειξη αποτελεί η επένδυση που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, η οποία έχει τη δυναμικότητα να στηρίξει δραστηριότητα πολλαπλάσια της σημερινής. Με λίγα λόγια, είμαστε μόνο στην αρχή».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη την οικογένεια Σαράντη, τονίζοντας ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μια μικρή επανάσταση. Η παρουσία του Ομίλου Σαράντη στην εταιρεία Κλιάφα δίνει νέα πνοή σε μια παραδοσιακή, οικογενειακή ελληνική επιχείρηση».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημείωσε πως «έπειτα από δύο δύσκολες δεκαετίες, ο Όμιλος Σαράντη έχει καταφέρει σήμερα να είναι ένας εθνικός πρωταθλητής, ένας ανερχόμενος ευρωπαϊκός πρωταγωνιστής, με εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας, με συνεχείς επενδύσεις και επέκταση της γκάμας των προϊόντων του».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσαν έμφαση στην καινοτόμο διάσταση της επένδυσης στην εταιρεία και τη σημαντική συμβολή της ιστορικής βιομηχανίας στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η ιστορία της Κλιάφα

Η εταιρεία Κλιάφα σε τέσσερα χρόνια συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Ιδρύθηκε το 1926 από τον Θεόδωρο Κλιάφα και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Τρίκαλα και ολόκληρη τη Θεσσαλία. Από το 2020 η ιστορική εταιρεία ανήκει στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

Η ανανεωμένη και ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων της αποτελείται από την νέα σειρά αναψυκτικών σε συσκευασίες PET (Λεμονάδα, Πορτοκαλάδα, Βυσσινάδα, Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, Σόδα). Παράλληλα, εμπλουτίζει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της με τη νέα σειρά αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη και χωρίς θερμίδες.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι πρόσφατα η Ελληνικά Γαλακτοκομεία απέκτησε και τις εγκαταστάσεις, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το εμπορικό σήμα της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στο πλαίσιο δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Διαβάστε επίσης:

Την ΑΓΝΟ εξαγόρασε η Ελληνικά Γαλακτοκομεία – Τι λέει στο mononews o Δημήτρης Σαράντης

Στέλιος Σαράντης (Όλυμπος): Οι νέες επενδύσεις, οι ανατιμήσεις και η δυναμική των εξαγωγών